Wilco novom pjesmom prikuplja sredstva za Southern Poverty Law Center
15. kolovoza 2017.
Nikola Knežević (2516 Članci)
Podijeli

Wilco novom pjesmom prikuplja sredstva za Southern Poverty Law Center

“All Lives, You Say?”, naziv je nove pjesme Wilca koju je objavio na svojoj Bandcamp stranici, a koju je objavio povodom humanitarne akcije za pomoć Southern Poverty Law Centru.

Sva sredstva prikupljena kupnjom ove pjesme bit će proslijeđena Southern Poverty Law Centru, a u spomen na preminulog oca Jeffa Tweedyja, pjevača i gitarite Wilcoa. “Robert L. Tweedy je dobio ime po generalu iz Civilnog rata i glasovao je za Baracak Obamu, dva puta”, rekao je Jeff i dodao kako je znao reći – “ako znaš bolje, možeš to i učiniti”. “Amerika, mi znamo bolje, mi možemo učiniti puno više”, kaže Jeff.

Ovaj singl Wilcoa jedan je od mnogih odgovora glazbenika na trenutnu političku klimu i nasilje u Charlottesvilleu za koje su krivi nasilni bijeli nacionalnisti. Wolf Eyes su tako objavili humanitarni album “No Hate” kako bi prikupili sredstva za obitelj Heather Heyes, 32-godišnjakinje koja je ubijena protekle subote uslijed terorističkog čina i zalijetanja automobila i demonstratore. Killer Mike, Solange, Lorde, Pharrell i mnogi drugi su osudili takav čin.

Foto: YouTube Screenshot