Nikolina Tomljanović za MB o novoj suradnji sa Sandrom Bastiančićem, solo albumu, E.N.I.-cama, Putokazima…
29. kolovoza 2017.
Nikola Knežević (2826 Članci)
Podijeli

Nikolina Tomljanović za MB o novoj suradnji sa Sandrom Bastiančićem, solo albumu, E.N.I.-cama, Putokazima…

Nikolina Tomljanović i Sandro Bastiančić (En Face) već duže vrijeme surađuju, a prošlogodišnji singl je polučio dosta dobar uspjeh.

To je svakako razlog da se uspješna suradnja i nastavi, te su nedavno u Šibeniku predstavili novu pjesmu pod nazivom “Sentimentalna”. S tim u vezi razgovarali smo s Nikolinom o njezinim solo planovima, prvom solo albumu, ali i E.N.I.-cama i Putokazima.

Imaš novu suradnju sa Sandrom Bastinačićem iz grupe En Face. Ovoga puta pjesmu ste predstavili na Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku. Što možeš reći o pjesmi? Mislim, s onim što ispadne dobro treba i nastaviti, je li tako?
Tako je i mogu reći o tome samo najbolje. Sandro Bastiančić je autor krasnih pjesama, glazbe i stihova, te je prošlogodišnji duet imao veliki uspjeh. To je bila jedna od najizvođenijih pjesama prošle godine, te se možemo pohvaliti ovim velikim uspjehom. Drago mi je što sam osjetila da je to pjesma za mene i kako bi to bio krasan duet. To je bio pun pogodak, a naše poznanstvo, prijateljstvo i poslovna suradnja su se produbili. Šteta bi bilo da tako nešto lijepo ostane na jednoj pjesmi, tako je nastala „Sentimentalna“, te je Sandro rekao kako nas tu vidi skupa. Mislim da nije pogriješio, lijepo je iskustvo raditi s njim. Ovoga puta smo produkciju prepustili velikom znalcu Nikši Bratošu i mislim da je veliki posao odradio. Pjesma je prošla na Šibeniku, on uvijek poluči veliki broj lijepih pjesama i singlova, to je sada iza nas. Dalje možemo razmišljati o videospotu, te svatko svojim putem. Sandro radi na svojem, a ja na svojem projektu.

Pa da, imate dosta toga zajedničkoga, oboje ste Riječani, imate svoje bendove i solo karijere, te oboje u ovom trenutku radite na solo albumima.
Da, tako je. Meni je ovo sedmi, odnosno osmi singl ako se ubroji jedna božićna pjesma koju sam prije nekoliko godina objavila. Eto, od festivala do festivala nižem singlove, tako da sam došla do ove brojke i trebalo bi zaključiti cjelinu te izdati prvi album. Ne mogu vjerovati da je došlo do toga, ali godine i vrijeme idu. Pjesme su nešto što volim, kao i glazba, tako da ću biti jako radosna kada izađe moj prvi solo album.

Hoće li ista ekipa raditi na ovom albumu ili netko drugi?
Već je dosta pjesama snimljeno, treba snimiti još nekoliko, obično bude 10-ak njih ukupno. Belan je uvijek tu negdje koji mi pripomogne, tako da će on do kraja nešto raditi. Uvijek je to ista riječka ekipa, iako su neke pjesme potpisale Mia Dimšić, Uršula Tolj, zatim Marijan iz Nole. Ima puno autora, ali što se tiče produkcije ovo je prvi moj izlet s Nikšom.

Sada predstoji snimanje spota, koliko ćemo čekati, kakva je ideja, gdje će se snimati, s kim?
Čekat će se onoliko koliko scenarist bude brz (smijeh). Sada baš pregovaramo gdje, kada, kako i zašto. Pjesma je sentimentalna tako da nećemo puno filozofirati. Mora biti sve lijepo, nježno i jednostavno i vjerujem da neće sve oduzeti previše vremena. Kada se on finišira, eto ga na TV-u.

Rekla si da sada imaš već 8 pjesama, onda vjerujem da imaš koncerata gdje to sve možeš prezentirati?
Ne volim koncerte na kojima izvođač isključivo svira obrade. Naravno, one su uvijek dobrodošle, ali do sada se nisam hvatala velikih koncerata, većinom kraćih nastupa. Jer voljela bih snimiti svoj album, napraviti poštenu promociju te krenuti s koncertima. Kraće nastupe rado prihvaćam, ali za velike još uvijek mrvicu čekam.

Ima li vijesti iz grupe E.N.I., radi li se tu nešto?
Ima, ima, nego što (smijeh), nema stajanja. 20 godina smo proslavili u ožujku, te početkom rujna trebao bi izaći naš novi singl- Neću otkriti o kojoj se pjesmi radi iako je ona bila već kao singl, ali sada se radi o jednoj lijepoj suradnji na spomenutom koncertu. Malo će biti izmijenjena pjesma i pridružit će nam se jedna osoba. Dakle, nešto staro, ali i novo.

Lijepo je uvijek vidjeti kada se svi udružite u Putokaze, gledali smo i one inserte s koncertnog okupljanja svih generacija i to je nešto dosta važno u životima jer vas je to sve nekako gurnulo prema naprijed.
Da, točno. Sada su 24 godine prošle od kada sam ušla u Putokaze, 20 od kada sam u E.N.I.-ju. Glazba je nešto što nas veže, krenuli smo iz Putokaza i nikada iz njih nismo ni izašli. Ivona i ja smo se nešto više zadržale s Putokazima, a bile smo i u mjuziklu koje je napravila Miranda. Tako da smo uvijek tu i ne damo se iz naših Putokaza.

Hvala ti puno, te puno uspjeha s pjesmom, spotom i prvim solo albumom, čekamo čuti što će ispasti.
Puno hvala i uživajte u „Sentimentalnoj“.

Foto: Kristina Barišić