Antonia Šerić o solo karijeri: “Aljoša je pogodio sve moje afinitete i ova glazba mi je jako prirasla srcu”
19. rujna 2017.
Nikola Knežević (2826 Članci)
Podijeli

Antonia Šerić o solo karijeri: “Aljoša je pogodio sve moje afinitete i ova glazba mi je jako prirasla srcu”

Antoniju Šerić znamo iz grupe Pavel, ali od nedavno je krenula usporedno i sa solo karijerom pod imenom Tonka.

Razgovarali smo s njom i saznali kakvi su planovi za solo karijeru i što se ujedno radi sve s Pavelom, te kako ju je Aljoša Šerić, suprug i autor njezine solo pjesme, osvojio svojom glazbom.

Prvi singl se zove “Bolji smo” i nije kao zvuk Pavela, nego nešto žešći i alternativniji, ali opet ima zaštitni znak Aljoše Šerića.
Dobro si primijetio, nešto je drugačiji zvuk u odnosu na Pavel. Ostajemo i dalje u domeni popa, alt popa, ali nešto ima i neo soula i neo R’n’b-ja, u biti to je glazba koju inače Aljoša i ja slušamo u privatno vrijeme. Došlo je do ideje prije godinu i pol dana kada su nastale pjesme, odnosno kada je Aljoša napravio demo snimke koje sam snimila i otpjevala. Jednostavno to se toliko dobro stopilo s njegovom glazbom i aranžmanima, te smo imali u planu možda neku drugu pjevačicu pronašli kako se ne bi previše miješalo s Pavelom i kako ne bi došlo da zabune. Međutim, ipak smo svi skupa zaključili kako je najbolje da ja nastavim to pjevati. To je jedini razlog zašto sam krenula u solo izdanje.

Uz glazbu uvijek ide i ples pa sam tako čuo da će se kroz ovaj projekt provlačiti suvremeni ples.
Oduvijek sam voljela ples i bavila sam se njime jedan period pa sam htjela da se provlači sve kroz spotove i nastupe. To je glazba koja treba ples i pokret, te sam smatrala da će najbolje i doći do izražaja uz jednu takvu vrstu izražavanja. Konkretno sam u spotu radila s koreografkinjom Martinom Nevistić koja je sjajno pročitala moju emociju i način na koji se krećem. Ovo sve što vidite je meni prirodno i najbolje moguće iskomponirano u koreografiju.

U pitanju je zaista jedan intiman videospot.
Pa da, cijeli koncept je bio baziran na tome da bude industrijski interijer Zagrebačkog plesnog centra, da akcent bude na pokretu, plesu, koloritu koji je minimalan, ali imamo i narančastih tonova te kao kontrast tome nekakvog okera. Puno su se bavili vizualima i pazili da to sve bude estetski prihvatljivo, minimalistički, urbano i moderno. Mislim da smo u to uspjeli.

Rekla si kako te Aljoša ovim pjesmama oborio s nogu. Je li glazba i pjesma nešto kroz čega možeš najbolje izraziti emociju? Eto, uspio te i kroz ljubav i kroz glazbu osvojiti (smijeh).
On svaki put kada napiše nešto pozove me u studio da čujem. Ne znam jesam li ikada reagirala loše, volim jednostavno kako piše i radi. Ovim materijalom je definitivno pogodio moje afinitete i glazbeni ukus. Također i način na koji pjevam meni najbolje leži i tu se nas dvoje kužimo, a i inače što radi za druge glazbenike, drugačiju glazbu koju niste čuli u aranžmanima Pavela i sada Tonke, mislim da sjajno radi i da je veliki glazbenik.

S ovim si najavila i solo album, je li tako?
Da, tako je, ali o njemu ne želimo još pričati obzirom na to da ćemo ga prezentirati i promovirati tek u 2018. godini. Međutim, predstavljat ćemo singl po singl, želja nam je približiti publici ovo sve što radimo i jednostavno ih polako uvući u jedan novi svijet, kako bi u 2018. godini prezentirali čitav album koji je raznolik. Na njemu ima i nešto balada, ljubavnih pjesama, jedan duet, međutim sve su pjesme stilski povezane i album je dosta dinamičan.

Što s Pavelom?
Često me pitaju jesam li i dalje u Pavelu, ostajem i dalje pjevati u Pavelu, iako imam uvijek na speed dialu svoju zamjenu Jasnu Jozić koja me sjajno mijenja. Uvijek idemo dalje, Pavel nikad ne prestaje, praktički već imamo dogovorene gaže, 30.9. imamo koncert u Čakovcu te se jako veselimo publici i nastavljati ih uveseljavati. Imamo sjajnu set listu. Singlovi će pričekati neko vrijeme kako ne bi previše kolabirala s mojom Tonkom.

Puno uspjeha ti želim s ovim solo projektom koji mi je nekako draži jer volim nešto žešći zvuk.
Hvala ti puno, baš mi je drago, to je ta neka polu klupska glazba. Ona može biti pop i sve, ali meni je jako prirasla srcu.

Foto: Ivana Kujundžić