David Gilmour objavio live audio/video album “Live At Pompeii”
30. rujna 2017.
Nikola Knežević (2828 Članci)
Podijeli

David Gilmour objavio live audio/video album “Live At Pompeii”

U prodaji je dugoočekivani dvostruki CD David Gilmour “Live At Pompeii”. DVD, Blu-ray i vinilno izdanje će biti u prodaji kroz desetak dana.

45 godina nakon što je Pink Floydov David Gilmour snimio ‘Live At Pompeii’ u legendarnom rimskom amfiteatru, vratio se na “mjesto zločina” s dva spektakularna koncerta u srpnju 2016. godine, kao dio turneje na kojem promovira broj 1 album “Rattle That Lock”.

Ovo su bili prvi rock koncerti ikada za publiku u kamenom rimskom amfiteatru, a samo dvije noći, gomila od 2.600 ljudi bila je tamo gdje bi se gladijatori borili u prvom stoljeću poslije Krista.

“David Gilmour Live At Pompeii” je audio-vizualni spektakl koji sadrži lasere, pirotehnike i ogroman kružni ekran na kojem posebno stvoreni filmovi nadopunjuju odabrane pjesme, ali prije svega  tu je nevjerojatna glazba i vrhunska izvedba. Koncert uključuje pjesme iz njegove solo i Pink Floyd karijere, uključujući i ‘One Of These Days’, jedinu pjesmu koja je također bila izvedena na koncertu 1971., šest pjesama s ‘Rattle that Locka’, kao i dvije s albuma “On A Island” iz 2006. godine.