Marko Kutlić: “Iz Pravila igre nisam otišao svojom voljom, ali kako mi je glazba u srcu krenuo sam solo”
1. listopada 2017.
Nikola Knežević (2826 Članci)
Podijeli

Marko Kutlić: “Iz Pravila igre nisam otišao svojom voljom, ali kako mi je glazba u srcu krenuo sam solo”

Marko Kutlić, bivši pjevač grupe Pravila igre i dečko za kojeg mnogi kažu da ima jedan od najperspektivnijih mladih muških vokala u Hrvatskoj, započeo je sa solo karijerom.

Prva stepenica solo karijere je singl “Srce se spasilo” za koji je snimljen i videospot u kojem se pojavljuje Miss Universe Shanaelle Petty. Koja je njegova povezanost sa Shanaelle, kako je došlo do suradnje, kakvi su planovi za solo karijeru i koji je bio razlog odlaska iz benda Pravila igre, saznali smo u intervjuu za Music Box.

Krenulo je jedno novo poglavlje za tebe koje se započelo pjesmom “Srce se spasilo”. Koji je razlog početka solo karijere?
Razlog iz kojeg sam krenuo sa solom karijerom je to što sam izašao iz benda Pravila igre ne svojom voljom i željom, htio sam ostati u bendu, ali bio je takav splet okolnosti te sam bio primoran izaći iz benda. Nakon toga sam malo razmišljao što ću i kako ću, uzeo sam mjesec dana odmora kako bih vidio koji je moj daljnji put. Ono što mi je najviše u srcu jest glazba pa sam se odlučio na solo karijeru i predstavio sam pjesmu “Srce se spasilo”. To je jedna tužna pjesma, odnosno pjesma o nesretnoj ljubavi koja završava razlazom između dvoje ljudi. Nisam trenutno u takvoj situaciji pa mogu reći da je pjesma autoironična. Često se znam staviti u situaciju nekih drugih ljudi i pokušao sam prenijeti emociju koja je sadržana u tekstu, a kojeg je napisao moj dragi prijatelj Aleksandar Čubrilo, inače policajac. Kada ne lovi kriminalce onda zna ovako nešto lijepo napisati. Na pjesmi su sudjelovali dečki iz Decibel studija, fenomenalan dvojac Marko Vojvodić i Igor Ivanović koji su obukli pjesmu u ovo ruho koje ona nosi. Pjesma upravo zbog njihova aranžmana zvuči tako kako zvuči. Za mene je to super, a na kraju krajeva publika je ta koja će dati zadnju prosudbu. Ne radimo mi hitove, publika radi hitove.

Osim što si radio glazbu sudjelovao si i u snimanju spota.
Da, tako je. Dosta sam kreativna osoba i kreativnost mi je jedna od najbitnijih stvari, te se bavim autorskim radom od 16. godine. Nažalost, u svojoj profesionalnoj karijeri kroz bend nisam dobio priliku da predstavim svoje autorske pjesme, ali u samostalnoj karijeri se nadam kako ću imati više prostora jer sada o većini stvari mogu odlučivati sam. Sudjelovao sam tako i na snimanju spota, odnosno više sam bio u smjeni jer je moja supruga odradila najveći dio posla. Radili smo spot preko naše male produkcijske kuće 2MK Production i ona je osmislila cijeli scenarij i priču. Zanimljiva jedna filmska priča, a tko je još nije pogledao može to učiniti na YouTube kanalu Hit Recordsa. Htjeli smo napraviti drugačije i netipično za ovaj prostor te da nije kao svaki drugi spot koji je viđen ovdje. Svi rade spotove sa slow motionom, kadrovima pjevanja i ostalim stvarima, a nama je bilo bitno da napravimo nešto drugačije i artistički.

Ono što je tvojim obožavateljima iz Slavonskog Broda posebno drago jedna od glumica u spotu je Shanaelle Petty, Miss Universe Hrvatske koja je iz Sl. Broda. Kako je došlo do suradnje i kakvo je bilo iskustvo?
Jako veliko zadovoljstvo i čast mi je bila ugostiti aktualnu Miss Universe Hrvatske u svoj spot, bila je jako dobra i odradila svoju ulogu vrhunski te je odlično sve odglumila. Jako sam zadovoljan sa suradnjom. Inače sam i ja iz Broda, tako da je to bio brodski duet.

A i ti si iz Broda, tu informaciju nisam znao, onda su možda Brođani doživjeli dvostruko zadovoljstvo (smijeh).
Ja sam se rodio u Slavonskom Brodu i živio tamo do 6. godine, onda me splet okolnosti odvukao u Zagreb.

Što nakon ovog singla, vjerujem da možemo očekivati još dobrih pjesama?
Ovo sve što se izdogađalo u zadnja 4 mjeeca bio je šok za mene i cijelu moju obitelj, a najvjerojatnije i za slušatelje bivšeg benda, nisam se stigao pripremiti i isplanirati. Ovako u grubo, krenuo sam raditi na drugom singlu, bio sam par dana u studiju, radio sam nešto i autorski u svojoj maloj sobici. Ono što znam je da je u pripremi drugi singl, a za album je prerano pričati. No, očekujem da on izađe krajem iduće godine.

Hvala ti na razgovoru, puno uspjeha u solo karijeri, imaš veliki potencijal za kojeg vjerujem da ćeš ga maksimalno iskoristiti.
Hvala i vama na ovom ugodnom razgovoru te poručujem svim vašim čitateljima da se vole i ljube jer je ljubav jedina bitna i ona pobjeđuje sve ratove.

Foto: Igor Dugandžić