Ono kad Bosanci pjevaju na francuskom jeziku – predstavljamo fenomenalan projekt Jall Aux Yeux
5. listopada 2017.
Nikola Knežević (2826 Članci)
Podijeli

Ono kad Bosanci pjevaju na francuskom jeziku – predstavljamo fenomenalan projekt Jall Aux Yeux

Kada netko spomene Bihać, osim što znate da se nalazi na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine i da je upravni centar Unsko-sanske županije, ne bi mogli ni zamisliti da se tamo nalazi bend koji stvara glazbu na francuskom jeziku.

Oni su Jall Aux Yeux (žal-o-zje), odnosno Jure, Jasmin, Sanel, Elvedin, Marko i Adnan koji stvaraju kombinaciju rock, indie, punk, folk, jazz, pop i dance glazbe te mnogih drugih žanrova, ali pjevaju na francuskom jeziku. Iako djeluju više od godinu i pol dana, protekle zime bili su u studiju Pavarotti centra u Mostaru i stvarali prve snimke koje su potom miksane i masterizirane u sstudiju Amadeus u Bihaću.

Iza sebe imaju dva singla, ali i iskustvo nastupa na najvećem demo festivalu u regiji, onom u Banjoj Luci. Ako ćete provjeravati što znači naziv benda, namučit će se jer je ime kombinacija riječi jall koje nema u francuskom jeziku i aux yeux što u prijevodu znači – “u  očima”. Autor tekstova je profesor francuskog jezika i zaljubljenik u francusku književnosti.

Kombinacija balkana i Francuske je odlična, doduše svaka glazbena kombinacija balkana i neke druge zemlje i kulture ne može biti promašaj, ali ovo je nešto što se rijetko viđa i čuje. Bravo Bosanci! Uvijek ste znali biti posebni i uvijek ste imali smisla za kreativnost.

Izvor: Radio Sarajevo