dno. u susret superfinalu RockOff-a: “Ono što je Davorinu crno-bijelo, nama je…dno”
31. listopada 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

dno. u susret superfinalu RockOff-a: “Ono što je Davorinu crno-bijelo, nama je…dno”

Bend dno. jedan je od sudionika ovogodišnjeg superfinala Karlovačko RockOff festivala koje će biti održano u petak, 3. studenog s početkom u 21 sat u Katranu.

Razgovarali smo s grupom dno. i saznali je li doista sve dno ili ne, te kako su zadovoljni s ovogodišnjim RockOff-om.

Vjerujem da vas mnogi to pitaju, ali zašto dno., nije valjda da ste dno dna? 🙂 
Nismo mi, ali sve ovo oko nas jest. Ono što je Davorinu bilo crno-bijelo, nama je… dno.  Tražili smo nekakav upečatljiv, kratak naziv i zapravo smo bili prilično iznenađeni kad smo shvatili da još nitko nije zauzeo to ime. A onda, kad smo naknadno shvatili da je riječ “dno” ujedno i sastavljena od početnih slova naših imena, više nije bilo sumnji da je to pravo ime za nas.

Dno, a u samom finalu RockOff-a. Kakav je bio put do finala, kako ste zadovoljni sami sa sobom?
Zadovoljni smo, naravno da smo zadovoljni. Svatko tko je bio na koncertu u Rijeci vidio je koliko su dobre koncerte odsvirali svi bendovi te večeri, a kad pogledamo tko sjedi u žiriju, vrlo nam imponira što su takvi znalci odlučili da smo baš mi bili bolji od ostalih. Sâm koncert u Rijeci premašio je sva naša očekivanja, prostor napuštene tvornice pokraj Mrtvog kanala jako nam se svidio, a riječka publika još jednom je dokazala da Rijeka ne nosi uzalud epitet „rockerskog grada“.

Kakvi su vam komentari publike i obožavatelja stizali tijekom prolaska do finala?
Samo pozitivni. Naravno, valja uzeti u obzir da smo mi prilično nepoznati široj publici i da su nam trenutni „obožavatelji“ ujedno i prijatelji. No, s druge strane, od tih prijatelja očekujemo iskreno mišljenje i vjerujemo da su te njihove pozitivne kritike objektivne i iskrene.

Za one koji ne znaju, tko su dno, odakle dolaze, koja je ekipa u bendu i kakav zvuk furate?
Okupili smo se krajem 2014., nakon raspada grupe Cherkezi United. Gitarist Davor i bubnjar Nino željeli su nastaviti svirati, pa se igrom slučaja pridružio i basist Oleg. Valja napomenuti da smo sva trojica aktivno prisutni na underground/alternativnoj sceni još od početka 90-ih godina, a svirali smo po raznim punk-rock, hard core i sličnim bendovima, od kojih su neki čak i ostavili određeni trag. Osim spomenutih Cherkezi Uniteda, Davor je svirao u bendovima Porota, Minus Cvay i Vegetable Soup, Nino u Brener Depilaciji i mnogo poznatijim Babiesima, a Oleg u splitskim bendovima No Comment i Dioniz. Naš zvuk…s obzirom na to da su pjesme žanrovski dosta raznolike, teško je jednoznačno opisati našu glazbu, ali možemo reći da je to u osnovi glasan, bučan i agresivan rock, uz dosta melodičnih dijelova i s naglašenom dinamikom.

Ima li novosti kod vas po pitanju nove mjuze?
Naravno, nove ideje nam se stalno pojavljuju i uredno ih bilježimo, ali kako smo trenutno dosta koncentrirani na ovo superfinale i snimanje koje nas čeka neposredno nakon toga, pokušavamo te nove pjesme na neki način ignorirati dok ove dovršene stvari ne „istovarimo“ iz sebe i prebacimo ih na traku. Ima vremena, mladi smo još.

Što za vas znači RockOff festival?
RockOff nam je prilika da istupimo iz kruga poznatih ljudi i prijatelja te da se predstavimo i publici koja se inače ne kreće po mjestima kojima gravitiramo. Osim toga, zahvaljujući RockOffu dobili smo ogromnu promociju po medijima, pojavili smo se na festivalskoj kompilaciji koju je objavio Croatia Records… Ukratko, ni trenutka nismo zažalili što smo se prijavili na ovaj festival, zasad se sve skupa pokazuje kao vrhunski osmišljen i savršeno organiziran događaj, što se ne doživljava baš često u našim okvirima. Bez obzira na ishod superfinala, vrlo smo zadovoljni svime što smo dosad doživjeli i preporučili bismo svim bendovima koji smatraju da imaju što za reći da se prijave.