IZVJEŠĆE: Rambo Amadeus – samo urbano! I tako 30 godina!
19. siječnja 2018.
Helena Ernoić (69 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Rambo Amadeus – samo urbano! I tako 30 godina!

Rambo Amadeus je odavno stalni gost zagrebačkih klubova, a ovoga puta je sa svojim Winnetousima došao u Vintage Industrial Bar i još jednom oduševio publiku, koja je tražila kartu više.

Vrata su službeno otvorena od 20 sati i svakako je vrijedilo doći ranije jer je velik broj ljubitelja ovog «Balkanskog Zappe» odlučilo četvrtak provesti baš u Vintageu. Klub je bio pun i s nestrpljenjem se čekao početak putovanja kroz 30 godina glazbenog opusa.

Nekada smo ga slušali u pratnji Three Winnetous, no postava se proširila pa se tako i ime prilagodilo u Five Winnetous, koje čine fantastični glazbenici u sastavu klavijatura, basa, bubnja i manje brass sekcije. A Rambo, kao Rambo. Vanserijski glazbenik koji je po svom Gibsonu prebirao kao da traži nove načine da prearanžira pjesme na licu mjesta. Uostalom, oni koji su već bili na njegovim koncertima, znaju da pjesme nikada ne će isto zazvučati. Upravo zbog toga je uvijek zabavno doći na njegov koncert.

11 studijskih, 4 live albuma i 3 kompilacije, nekako su se uspjele ugurati u skoro tri sata, koliko je trajao koncert, pred odlično raspoloženom publikom koja nije štedila svoje ruke. Bend je bio dobro raspoložen, a Rambo nije preskočio ni smiješne komentare, koji su se dotaknuli i aktualnih glazbenih «tračeva».

Dobra zabava, smijeh, gužva i unikatne pjesme, tako bi mogli opisati ovaj četvrtak u Vintageu i zaključiti kako ćemo Ramba i njegov prateći sastav zasigurno uskoro ponovno vidjeti u našim krajevima.

Foto: Zoe Šalija/Sound Report