Poznati gosti nove tribine Music Boxa! O “Glazbi kao terapiji” govore dvoje stručnjaka i jedan glazbenik!
9. travnja 2018.
Nikola Knežević (2778 Članci)
Podijeli

Poznati gosti nove tribine Music Boxa! O “Glazbi kao terapiji” govore dvoje stručnjaka i jedan glazbenik!

Glazbeni portal Music Box (Udruga Kreativaca) nastavlja s organiziranjem javnih edukativnih tribina i nakon probijanja leda s tribinom “Seks u glazbi i glazba u seksu”, novi susret zakazan je u SRIJEDU, 25. TRAVNJA s početkom u 19 sati i 30 minuta u klubu KSET u Zagrebu.

Tribina nosi naziv “GLAZBA KAO TERAPIJA” i na njoj će ugledni gosti govoriti o tome koliko glazba može utjecati na zdravlje i psihološko stanje čovjeka, u pozitivnom ili negativnom smislu.  Što glazba radi našem tijelu kada je slušamo, potiče li ona bolje funkcioniranje mozga, efektnije učenje, može li u potpunosti izliječiti osobe s određenim poteškoćama, zašto kirurzi tijekom operacija često slušaju glazbu, ima li i pisanje i stvaranje glazbe određeni terapeutski učinak, kada je sviranje/učenje instrumenta terapija, a kada ne, što je to muzikoterapija, koliko je raširena u Hrvatskoj, neka su od pitanja koja ćemo postaviti gostima tribine.

Gosti tribine su:
– dr. sc. Ana Katušić, prof. rehabilitator i muzikoterapeut te predsjednica Hrvatske udruge muzikoterapeuta
– mr. Radojka Sućeska Ligutić, dipl. psiholog
– Toni Starešinić, glazbenik (ChuiManGroove)

Radujemo se novom susretu s čitateljima portala Music Box, a naravno pozvani su i svi drugi, prije svega mladi građani koji su željni korisnih informacija o glazbi iz jednog totalno drugačijeg ugla, onog terapeutskog. 

Vidimo se u KSET-u!

Partneri tribine su HUM – Hrvatska udruga muzikoterapeuta i KSET.