Poznati novi detalji o nadolazećem albumu Alice in Chains
15. travnja 2018.
Zorislav Knežević (69 Članci)
Podijeli

Poznati novi detalji o nadolazećem albumu Alice in Chains

Jedan od najiščekivanijih događaja tijekom ovoljetne koncertne ponude u Hrvatskoj je povratnički nastup benda Alice in Chains na INmusic-u. Vjerne fanove rokera iz Seattlea svakako će dodatno nabrijati informacije povodom izlaska novog albuma.

Lider benda Jerry Cantrell u intervjuu za magazin Guitar World otvoreno je progovorio o detaljima (još uvijek bezimenog) materijala koji se dugo kovao u raznim studijima, kako bi konačno dočekao proces miksanja pod palicom Joea Barresija (Tool, Queen of the Stone Age).

Priča počinje upravo u kolijevci grungea u Seattleu, gdje bend nije snimao duže od 20 godina, i to u istom studiju gdje je 1995. snimljen “Tripod” album, poznat i pod nazivom “Alice in Chains”. Cantrell i ekipa ondje su se prošle godine sastali sa slavnim producentom Nickom Raskulineczom (Deftones, Mastodon), da bi se snimanje nastavilo u Raskulineczovom kućnom studiju u Nashvilleu, zatim u Henson Recording Studios u Hollywoodu te naposlijetku u domu Jerryja Cantrella.

Po Cantrellovom priznanju, riječ je o spoju žanrova koje bend još nije dotaknuo. “Ovakav album zasigurno još nismo snimili. Također je riječ o albumu koji sadrži sve one elemente koje od nas očekujete. Ima naš potpis. Uistinu smo ponosni na snimljen materijal. Ima svoju težinu, neke ružne stvari, kao i one lijepe, čudne trippy elemente… Bit će to dobar album”, ističe i dodaje kako bi mogao ugledati svjetlo dana u ljetnim mjesecima, što bi se sjajno poklopilo sa svjetskom turnejom.

Bend je u međuvremenu obrisao sve objave sa svog Instagram profila. Unazad tri dana krenule su nicati fotografije, pretpostavljamo, iz studijskih sessiona.

 

A post shared by Alice In Chains (@aliceinchains) on

Vjerujemo kako ćemo na istom mjestu, na zagrebačkom Jarunu, nakon osam godina imati priliku čuti nove pjesme, kao i one s predstojećeg albuma The Devil Put Dinosaurs Here. Ulaznice za trinaesto izdanje INmusica još uvijek možete kupiti po cijeni od 449 kn (+ troškovi transakcije) putem festivalskog webshopa te u svim poslovnicama OTP banke diljem Hrvatske i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb).

Foto: Johnny Buzzerio