IZVJEŠĆE: Gospodin, čovjek, legenda – Jimmy Stanić rasplesao Kontesu!
18. svibnja 2018.
admin (57 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Gospodin, čovjek, legenda – Jimmy Stanić rasplesao Kontesu!

Zagrebački jazz klub Kontesa, 16. svibnja 2018. ugostio je neponovljivog Jimmy Stanića, koji je ove godine proslavio 89. rođendan.

Večer je otvorio legendarnim hitom „That’s amore“ otpjevanim u maniri Deana Martina. Čitavu noć vjerno su ga pratila njegova tri glazbena druga – Julije za klavirom, Barakuda za kontrabasom i Joža za bubnjevima. Nakon što je odsvirao Moja kobila Suzy, na bini mu se pridružila i supruga Barbara Trohar. Njenim dolaskom počinje šaljivi intermezzo koji nas poput vremeplova odvodi u stari Zagreb, malo drugačijeg šarma i pogleda na život, pa smo tako ovom prilikom mogli saznati kako Zagorjem ori pozdrav Daj liter pod zastavama neoflašizma oslikanim srpom i čepićem.

 Jimmyjev nastup je svakako više od običnog koncerta – koliko god ima fantastičan glas, svojim stasom i ponašanjem na pozornici nesebično daje publici potpuni doživljaj nekih minulih vremena i sve to krasno zaokružuje pošalicama na račun svega i svih.

Jimmy Stanić ima izuzetno bogatu glazbenu karijeru te je zaslužan za mnogobrojne evergreene koji se još i dan danas pjevuše, poput Dimnjačara kojeg redovito izvodi sa svojom suprugom ili romantične Prolazi sve. I dalje se na njemu vidi koliko uživa u nastupima i galantan prostor poput Kontese zasigurno mu paše – nadam se da ćemo ga uskoro imati prilike opet čuti u istom ili sličnom okruženju!

Foto: Boris Podobnik/Ravno do dna