Maidenovci u Tallinnu otvorili “Legacy Of The Beast” turneju
28. svibnja 2018.
Zorislav Knežević (69 Članci)
Podijeli

Maidenovci u Tallinnu otvorili “Legacy Of The Beast” turneju

Britanski kraljevi svjetske heavy metal scene – IRON MAIDEN – službeno su krenuli na novu turneju. Legacy Of The Beast otvorena je u velikom stilu, u subotu 26. svibnja u Tallinnu. U nizu arena i festivalskih nastupa, Legacy Of The Beast 24. srpnja 2018. ugostit će i Arena Zagreb.

Prošle subote, u Estoniji je koncertu Maidenovaca prisustvovalo 10 i pol tisuća ljudi svih generacija. Uz dosad neviđeno visoku razinu scenske produkcije i senzacionalno unaprjeđenje zvuka, uspjeli su publici – vjernim starim fanovima i onima koji to tek postaju – prirediti doživljaj za pamćenje. Baš kao što su i najavljivali, Saku Suurhall arenu pretvorili su u svoje igralište i platformu za ispreplitanje nekoliko različitih glazbenih svjetova. Set listu punu iznenađenja popratili su nizom vizualno uzbudljivih događanja na sceni, među kojima su dah oduzimali vatreni topovi, impresivno realistični crkveni vitraji i lebdeća replika ratnog aviona.

Koncept svjetske turneje Legacy Of The Beast inspiriran Maidenovom istoimenom mobilnom igrom i stripom, temeljen je oko naslijeđa imena Legacy Of The Beast, a njihov menadžer Rod Smallwood naglasio je kako se radi o vrlo posebnom, dosad neviđenom showu. Tvrdi kako im je tematika ove History/Hits turneje dala prostora da budu kreativni i dobro se zabave planirajući je, a na pozornice diljem svijeta donesu šaroliku mješavinu novih i starih hitova uz mnoštvo iznenađenja za oko i uho.

Posebni gost i predgrupa Iron Maidena u Estoniji bio je američki metalcore sastav Killswitch Engage, a u na koncertu u Hrvatskoj tu čast ima američki bend TREMONTI. Mark Tremonti, pjevač i gitarist s kojim grupa dijeli ime, proslavio se kao gitarist američkog rock benda Creed te kao vodeći gitarist grupe Alter Bridge, a uz njega danas sviraju gitarist Eric Friedman i bubnjar Garrett Whitlock, dok je dio sastava jedno vrijeme činio i glasoviti basist Wolfgang Van Halen. Ova heavy metal struja iz Orlanda na Floridi donosi nam glazbeno-žanrovski koktel trash metala, speed metala, alternative metala, hard rocka i post-grungea. Napalm Records ovog će lipnja objaviti njihov novi album naslovljen A Dying Machine, a za žestoku svirku Maidenovaca publiku će zagrijavati aperitiv play listom vlastitih hitova poput Waste Your Time, Another Heart, All I Was, Cauterize i The Things I’ve Seen.

Ulaznice za Iron Maiden u Areni Zagreb 24.7.2018. dostupne su u sustavu prodajnih mjesta Eventima ili putem OVOG LINKA.

IRON MAIDENOVA set lista u Tallinnu:

01. Aces High (prva izvedba od srpnja 2014.)
02. Where Eagles Dare (prva izvedba od rujna 2005.)
03. 2 Minutes To Midnight
04. The Clansman (prva izvedba od kolovoza 2003.)

05. The Trooper
06. Revelations
07. For The Greater Good Of God (prva izvedba od lipnja 2007.)
08. The Wicker Man (prva izvedba od kolovoza 2011.)
09. Sign Of The Cross (prva izvedba od siječnja 2001.)
10. Flight Of Icarus (prva izvedba od rujna 1986.)
11. Fear Of The Dark
12. Iron Maiden
13. The Number Of The Beast

Bis:

14. The Evil That Men Do (prva izvedba od srpnja 2014.)
15. Hallowed Be Thy Name
16. Run To The Hills (prva izvedba od srpnja 2014.)


Foto: Promo