Suosnivač i bubnjar legendarne Pantere, Vinnie Paul, umro u 54. godini života!
23. lipnja 2018.
Nikola Knežević (2587 Članci)
Podijeli

Suosnivač i bubnjar legendarne Pantere, Vinnie Paul, umro u 54. godini života!

Kako javlja bend putem svoje Facebook stranice, Vinnie Paul, suosnivač i bubnjar heavy metal sastava Pantera, umro je u 54. godini života u petak navečer.

Nije objavljeno više detalja o razlozima smrti, a Paulova obitelj moli za privatnost tijekom ovih teških dana. Izraze sućuti su odmah izrazile i brojne kolege glazbenici, poput grupe Anthrax, Paula Stanleya iz Kissa koji su šokirani smrću.

Paul je osnovao Panteru 1981. godine zajedno sa svojim bratom, gitarističkim virtuozom Darrellom Abbottom Dimebagom i basistom Rexom Brownom. Bend je u prvom desetljeću postojanja bio pripadnik novog  vala britanskog heavy metala spajajući elemente thrasha i hair metala. Nakon snimanja tri albuma u ranim osamdesetima s vokalima Donnie Hartom i Terryjem Glazeom, bend je doveo pjevača Phila Anselom 1987. godine kako bi oformio klasični line up Pantere koji se sastojao od Anselma, Abbotta, Paula i Browna.

S albumom “Cwoboys From Hell” (1990.), što je bio njihov debi za veliki label, ubrzo su postali vođe nove škole metala. A njihov sljedeći album, “Vulgar Display of Power” koji je po Rolling Stone magazinu 10. navjeći metal album svih vremena, bio je savršeni primjer onoga što će kasnije postati groove metal i otisak onoga kako je heavy metal glazba zvučala tijekom devedesetih godina. Veliku zaslugu u tome imao je i doprinos Vinnieja Paula.