Lady Gaga krajem godine započinje niz od 27 koncerata u Las Vegasu
7. kolovoza 2018.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Lady Gaga krajem godine započinje niz od 27 koncerata u Las Vegasu

Šesterostruka dobitnica Grammy nagrada, dobiznica Zlatnog globusa i nominirana za Oscara, Lady Gaga, u petak 28. prosinca održat će prvi od ukupno 27 koncerata u Park Theatreu u Las Vegasu.

Podsjećamo, Lady Gaga je potpisala ugovor, prema nekim izvorima, vrijedan oko 100 milijuna dolara za niz nastupa u Las Vegasu tijekom dvije godine. Njezini rezidencijalni nastupi uključivat će dva posebna projekta, jedan se zove “Lady Gaga Enigma”, potpuno nova odiseja koja uključuje njezine najveće hitove, a drugi pod nazivom “Lady Gaga Jazz & Piano” uključivat će potpuno drugačije, tzv. stripped-down verzije njezinih hitova kao i američke standarde. 

Službeni plakat za prvi koncert Lady Gage u Las Vegasu

“Jedva čekam podijeliti Enigmu sa svim mojim obožavateljima i s Las Vegasom. Stvorili smo show kakav još nismo nikada radili. Bit će to slavlje svega onoga jedinstvenoga i drugačijeg u nama”, rekla je Lady Gaga

“Radeći s Lady Gagom i njezinim timom je najsvjetlija točka moje karijere. Ono što ona planira za publiku u Las Vegasu je minimalno spektakularno. Njezin dolazak u našu obitelj će učvrstiti poziciju Park MGM-a među najuzbudljivije nove destinacije Las Vegasa”, izjavio je Bill Hornbuckle, predsjednik MGM Resorts Internationala.

Jasno je da je ovaj ugovor važan i za jednu i za drugu stranu te da su veliki ulozi stavljeni na stol. U Las Vegasu sve mora biti savršeno, te je stoga svima od interesa da ova suradnja uspije, kako zbog broja posjeta gradu svjetla i središtu kockarske industrije, tako i zbog ugleda jedne i druge strane.

Što se tiče broja nastupa, za sada su potvrđeni Lady Gaga Enigma koncerti 28., 30. i 31. prosinca 2018. godine, te 17., 19., 24., 26. i 31.1., zatim 2.2, 30.5., 1., 6., 8., 12. i 14.6., 17., 19., 23., 25. i 31.7. te 2., 6. i 8. prosinca 2019. godine. Lady Gaga Jazz & Piano koncerti na rasporedu su 20. siječnja, 3. veljače i 2. i 9. lipnja 2019. godine.

Činjeni su tu, Lady Gaga je do sada prodala više od 31 milijun primjeraka albuma diljem svijeta i 171 milijun singlova, zbog čega je postala jedan od najprodavanijih glazbenika na svijetu svih vremena. Njezin 5. studijski album “Joanne” objavljen je u listopadu 2016. godine i debitirao je na prvom mjestu Billboardove Top 200 liste albuma što je njezin četvrti uzastopni broj jedan album. To je uspjelo samo njoj u sedam godina djelovanja, nikome drugome ikada u povijesti glazbe. Sve su to činjenice zbog kojih je jedna od najvećih, a da ne govorimo o turnejama poput one “The Monster Ball” od 2009. do 2011. godine koja je imala najveću zaradu za debitanta što također nikome nije uspjelo u povijesti glazbe. Jedna je od najutjecajnijih osoba na društvenim mrežama s 59 milijuna lajkova na Facebooku, više od 76 milijuna sljedbenika na Twitteru i više od 28 milijuna na Instagramu. 

A sada dolazi Las Vegas s kojim će sigurno srušiti barem jedan od rekorda. Ali, ne treba zaboraviti i onu poznatu uzrečicu – what happens in Vegas, stays in Vegas!

Foto: Press