Željka Veverec (Mangroove): “Na jesen pripremamo novi album, veliki koncert i proslavu 10 godina benda”
11. kolovoza 2018.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Željka Veverec (Mangroove): “Na jesen pripremamo novi album, veliki koncert i proslavu 10 godina benda”

Mangroove je jedan od onih hrvatskih bendova koji često prođe ispod radara publike i kritike iako su već prisutni 10 godina na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Iza njih su tri  studijska albuma, pripremaju četvrti, a ulovili smo ih na izštekanom koncertu na Ferragosto JAM-u u Orahovici. Mangroove su tamo odradili jedan od najboljih koncerata koje sam gledao u Orahovici ove godine, stoga je razgovor s pjevačicom i glavnim tekstopiscem benda, Željkom Veverec, došao u pravo vrijeme.

Lijepo zvuči Mangroove u ovoj prekrasnoj atmosferi Ferragosto i stopio se lijepo s prirodom.
“Hvala ti na tom komplimentu. I meni je bilo jako lijepo nastupati na Ferragostu, a ova šuma iza mene me podsjeća na moju vikendicu. Tu dolje jezero, prekrasna publika, tako da vjerujem kako svaka muzika lijepo zvuči u prirodi.”

A i ova izštekana verzija je fora.
“Sad kad kažemo izštekana ipak se Toni mora uštekati jer ima klavijature, ali onaj koji je bio na našim koncertima zna da imamo podosta tih aparatića koje moramo prikopčati u struju. Sada smo se morali malo prilagoditi, ali to je uvijek zabavno jer kao da radiš cover samoga sebe. to je uvijek fora i može biti fora jer onako zvučiš unplugged i drugačije.”

Ti si prvi put na Ferragostu?
“Ja sam prvi put, ali mislim da je i većina Mangroovea. Možda samo Toni, ali mislim da smo svi prvi puta.”

Kako ti se sviđa ovaj prostor?
“Odličan je prostor, nisam sve obišla, ali dovoljno da mogu reći kako mi se sviđa. Nisam tip za kampiranje, ali bih došla ovdje, bila cijeli dan, slušala bendove i otišla u neku kuću s kupaonicom (smijeh).”

Čuli smo ovdje da se snima četvrti album?
“Pa da, četvrti album je zapravo gotov, izlazi ovu jesen. Puno singlova, odnosno one koje smo mogli svirati u ovakvoj strukturi, smo svirali, poput “Tvoja”, “Sanjala sam ljubav”, “Ljubavi ni za lijek”, to su sve singlovi i tako smo htjeli upoznati ljude i da im postanemo draži kako bi kupili album te vidjeli što se sve krije na njemu. Ova jesen je izlazak novog Mangroovea, veliki koncert, čak i neka obljetnica svega toga jer je 2009. objavljen prvi album koji je prošao nekako ispod radara. Sve će se to nekako skupiti i mislim da ćemo okupiti sve ljude da zajedno proslavimo.”

Ljeti nastupate rijetko ili?
“Ovo ljeto je jako lijepo, imamo dosta koncerata, zadovoljni smo, ali se nadamo da će ih biti još. Da, nastupamo dosta po nekim festivalima, bili smo na Cresu, Lošinju, bit ćemo u Puli, ima jako lijepih mjesta i mislim da su mjesta koja su u ljeto vani i s dobrom publikom odlična.”