IZVJEŠĆE/FOTO: Prljavo kazalište spektaklom u Opatiji završili svjetsku turneju
13. kolovoza 2018.
Nikola Knežević (2784 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Prljavo kazalište spektaklom u Opatiji završili svjetsku turneju

Na prepunoj Ljetnoj pozornici u Opatiji kultno Prljavo kazalište u nedjelju, 12. kolovoza završilo je turneje kojom su obilježili 40 rockerskih godina na glazbenoj sceni!

Nakon zagrebačkog spektakla ispred gotovo 30 tisuća obožavatelja, opatijski je koncert bio veličanstvena završnica svjetske turneje u sklopu koje je Prljavo kazalište održalo niz rasprodanih koncerata u Sloveniji, Australiji, Kanadi, SAD-u, Velikoj Britaniji i konačno, u Hrvatskoj. A Prljavci, koji su prije punih 40 godina startali iz zagrebačke Dubrave,  potvrdili su još jednom da su i nakon 40 godina na sceni u svakom smislu vrhunski i u naponu snage.

Prljavci su svoje vjerne obožavatelje, od kojih su mnogi došli u Opatiju iz svih krajeva Hrvatske kako bi slavili sa svojim idolima, prošetali kroz hitove od samog početka karijere do novijih pjesama. Koncert je otvoren hitom Zaustavite zemlju, a tijekom gotovo tri sata svirke nizali su se hitovi –  Sretno dijete, Mi plešemo, Sve je lako kad si mlad, Pisma ljubavna, Heroj ulice, Korak po korak, Mojoj majci, Radio Dubrava, Marina, Lupi petama, Djevojka od milijun dolara, Uzalud vam trud svirači  i mnogi drugi.

Nakon koncerta, euforija se nastavila ispred backstagea gdje je bend potpisivao ploče i fotografirao se s obožavateljima koji već s nestrpljenjem iščekuju najavljen novi studijski album dugovječnih Prljavaca.

Foto: Luigi