23 Princeova albuma po prvi put dostupna na stream servisima
19. kolovoza 2018.
Nikola Knežević (2454 Članci)
Podijeli

23 Princeova albuma po prvi put dostupna na stream servisima

Iako je za života Prince bio protiv dijeljenja njegove glazbe na modernim internetskim platformama, nakon smrti se stvari brzo mijenjanju zahvaljujući dogovoru s vlasnicima njegove imovine. Pa su sada njegova izdanja od 1995. do 2010. godine omogućenja po prvi put za streamanje zahvaljujući Sony Legacy Recordingsu.

23 albuma iz njegove NPG Records ere postavljena su na stream servise zajedno s trosatnom antologijom s odabranim pjesmama iz njegove bogate karijere. Sony i Discogs su također sastavili vodič za njegov katalog koji se sastoji od rijetkih izdanja poslanih samo Princeovim obožavateljima koji su imali pretplatnički status. Za sada je pušteno samo oko 300 pjesama jer je dogovor između vlasnika njegovih ostavština i Sonyja zapeo prošle godine pa tako još 12 albuma i materijala iz razdoblja od 1978. do 2015. godine čekaju na reizdanje.

Zahvaljujući posebnom dogovoru NPG i Warner Bros su objavili deluxe izdanje “Purple Raina” prošle godine. Sljedeći mjesec izlazi live album “Piano & A Microphone ’83”, a njegovi memoari izlaze krajem godine.