IZVJEŠĆE/FOTO: The Dead Daisies u Boogaloo-u – oaza pitomog hard rocka za one otvorenog srca
12. prosinca 2018.
Zorislav Knežević (64 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: The Dead Daisies u Boogaloo-u – oaza pitomog hard rocka za one otvorenog srca

Tri godine od uloge predizvođača Whitesnakeu u KC Dražen Petrović, hard rock kolektiv The Dead Daises pokazao je sve svoje adute u utorak, 11. prosinca, u zagrebačkom Boogaloo-u.

Bend pod velikim utjecajem hard rocka 70-ih i 80-ih, a sastavljen od istinskih rock zvijezda koje ponajviše live nastupima žele vratiti rock’n’roll na poziciju koju zaslužuje, vrijedan je pažnje. Tome dodajmo i činjenicu kako ova supergrupa nema fiksni line-up. Glazbenici na kojima se rotacija trenutno zaustavila su John Corabi (Mötley Crüe/The Scream), Doug Aldrich (Whitesnake, Dio), Marco Mendoza (Thin Lizzy/Whitesnake), Deen Castronovo (Journey, Bad English) i, naravno, osnivač David Lowy (Red Phoenix/Mink).

Foto: Emanuela Tomino/Mixer.hr

Osim što je bilo poznato kako će veterani Hard Time podržati žestoku večer, prijelomna vijest koja je začinila promociju The Dead Daisies samo dan ili dva pred njihov drugi nastup u Zagrebu, svakako je akustični pretkoncert i druženje s 50 najvjernijih fanova koji se u 18 sati “nacrtaju” pred kapijom Boogaloo-a. Oko pola sata kasnije od najavljenog, pojavila se menadžerica benda i podijelila narukvice najbržim sretnicima. Na podiju Boogaloo-a nas je dočekala intimna akustična scenografija, a ubrzo su u prijateljskom raspoloženju ušetale i “mrtve tratinčice”. Iako su u pitanju rock ikone, to ih nije učinilo nedodirljivima. Dečki su htjeli dodirnuti doslovno svaki ispruženi dlan, svesrdno popričati s posjetiteljima, potpisati se na limitiranu seriju postera samo za tu priliku, kao i zabilježiti te radosne trenutke fotografiranjem. A sam akustični koncert je nalikovao prirodnom slijedu spontanog večernjeg druženja, protkan kako autorskim stvarima tako i obradama uzora kao što su Faces i Led Zeppelin. Čista desetka za prvi dio večeri!

Foto: Emanuela Tomino/Mixer.hr

Nakon male pauze i prilagođavanja prostora, počeli su pristizati i ostali posjetitelji. Sasvim solidna brojka ljudi za večernje sate utorkom. Električni koncert otvorili su nabrijani veterani Hard Time, predvođeni dobro znanim Pištom koji se uvijek dobro snalazi u liderstvu i animiranju publike. U jednom trenutku je u stilu rock buntovnika naglasio kako su pogriješili svi oni koji nisu došli na koncert. Osim uspješnica, među kojima se pogotovo ističu pjesme s albuma “Kiss My Ass And Go To Hell” iz 1993., izveli su i obradu Neila Younga “Rockin’ In The Free World” i tako dodatno zagrijali publiku.

Foto: Emanuela Tomino/Mixer.hr

Zatim je ponovno došlo vrijeme za zvijezde večeri. Corabi, Mendoza i ekipa istrčali su kao katapultirani vremenskim strojem iz zenitnog razbolja glam metala. Midnight Moses, obrada The Sensational Alex Harvey Band-a, otvorila je repertoar ove moćne petorke, nakon čega se nanizao miks pjesama s posljednja tri albuma. Deen Castronovo i Marco Mendoza su nekako izgledali najvitalnije, sušta suprotnost samozatajnom mastermindu Lowyju. Doduše, Mendoza nam je i otkrio u razgovoru prije koncerta kako prakticira zdrav život. Potonji se najednom spustio među razdraganu publiku, a i, ruku na srce, nabacao se trzalica kao nikad nitko na koncertima takvog tipa. Corabi je u puno trenutaka podsjećao na glazbene uzore. Spomenuo je i teška razbolja koja je ostavio iza sebe te kako je sretan što može pjevati pred hrvatskom publikom. Ljubitelji gitare ovacijama su ispratili vratolomije svog heroja Douga Aldricha, za jedan nivo obuzdanijeg nego na koncertima Whitesnakea.

Foto: Emanuela Tomino/Mixer.hr

Dojmljiv je i akustični set, koji je dobro došao za mali predah od glasnih distorzija. Tu ćemo najviše pamtiti izvedbu “Let It Be” Beatlesa, nošenu romantikom upaljenih svjetala mobitela. Atmosferi su pridonijele i plavičaste lubanje na bočnim stranama pozornice. Kada su se zlatni dečki vratili struji, još uvijek smo bili željni pjesama zbog kojih smo zapravo i došli na koncert. Među njima se posebno ističu “With You and I”, “Long Way to Go” i “Mexico”, sve redom sjajno izvedene. Partijanerska “Mexico” je s razlogom ostavljena za bis, a koncert je okončala svevremenska “Highway Star” Deep Purplea.

Foto: Emanuela Tomino/Mixer.hr

Nakon srdačnog opraštanja od “all star” ekipe, misli nam je najviše okupirala njihova jednostavnost i prizemljenost. Voljeli bi da se mnoge zvijezde i oni koji se tako samoprozivaju bar približe tome ponašanju. Bio je to jedan topao koncert kojeg, nažalost, šira publika nije prepoznala, a neki su se slučajno zatekli u Boogaloo-u kako bi vidjeli o čemu se tu radi. Zaključak – nimalo uzalud potrošena večer.

Foto: Emanuela Tomino/Mixer.hr

Akustični pretkoncert:
Dead and Gone
Something I Said
Lock ‘n’ Load
Stay With Me (Faces cover)
It Don’t Come Easy (Ringo Starr cover)
Ramble On (Led Zeppelin cover)

GLAVNI KONCERT:
Midnight Moses (The Sensational Alex Harvey Band cover)
Evil (Howlin’ Wolf cover)
Make Some Noise
Rise Up
Dead and Gone
What Goes Around
Resurrected
Last Time I Saw the Sun
Join Together (The Who cover)

Akustični set:
Set Me Free
Maggie May (Rod Stewart cover)
Let It Be (The Beatles cover)

Burn It Down
All the Same
With You and I
Predstavljanje benda
Leave Me Alone
Bitch (The Rolling Stones cover)
Song and a Prayer
Long Way to Go
Helter Skelter (The Beatles cover)

Bis:
Mexico
Highway Star (Deep Purple cover)

Foto: Emanuela Tomino/Mixer.hr