Bruce Springsteen po prvi put objavio koncertne snimke “No Nukes 1979”
29. prosinca 2018.
Nikola Knežević (2828 Članci)
Podijeli

Bruce Springsteen po prvi put objavio koncertne snimke “No Nukes 1979”

Dok obožavatelji The Bossa uživaju u novom izdanju na kojem se nalaze snimke s rekordnih koncerata na Broadwayu  i dok čekaju njegov novi solo album, moći će se ovih blagdana počastiti novim izdanjem iz njegove bogate arhive.

Koncertne snimke iz 1979. godine s dva nastupa u Madison Square Gardenu nazvana “No Nukes”, zbog protesta protiv nuklearne energije, po prvi put su dostupne obožavateljima na Nugs.net. Koncerti su održani 21. i 22. rujna 1979. godine između njegovog četvrtog i petog albuma, a obje večeri je otvorio pjesmama kao što su “Sherry Darling” i “The River” koje je tada po prvi put izveo uživo.

Kompletne snimke su dostupne u nekoliko formata, a 2 dolara od svake kupnje idu u MUSE (Musicians United For Safe Energy), fondaciju koju su osnovali Browne, Graham Nash, Bonnie Raitt, John Hall i Harvey Wasserman kao odgovor na nuklearnu katastrofu u elektrani Three Mile Island 1979. godine. Ranije ovog mjeseca Springsteen je na Nugs.net objavio i snimke s Roxy koncerta 1975. godine, a stigao je i “Springsteen on Broadway”.

Foto: Rob DeMartin