Iznenada preminuo dugogodišnji riječki glazbeni novinar i koncertni promotor Vinko Peršić
2. siječnja 2019.
Nikola Knežević (2799 Članci)
Podijeli

Iznenada preminuo dugogodišnji riječki glazbeni novinar i koncertni promotor Vinko Peršić

Nakon što su se njegovi bližnji i prijatelji zabrinuli putem društvenih mreža zbog njegovog odsustva iz javnog i društvenog života, a nakon što je potom prijavljen i njegov nestanak, nažalost najgori mogući scenarij je postao zbilja – u svojem stanu u Rijeci preminuo je cijenjeni kolega novinar Vinko Peršić.

Novinar i urednik Novog lista (i brojnih drugih medija), ali prije svega ljubitelj glazbe, koncertni promotor i čovjek koji je imao prilike razgovarati s nekim od najvećih glazbenih zvijezda, domaćih, regionalnih i stranih, otišao je iznenada.

Upoznali smo se tek nedavno, a spojio nas je koncert Erosa Ramazzottija u Opatiji za kojeg sam slučajno saznao čitajući Novi list, a gdje je Vinko ekskluzivno objavio dolazak ove talijanske zvijezde. Razgovarali smo telefonom oko 20 minuta, razmijenili kontakte i dogovorili da ćemo se jednom naći u Rijeci, Opatiji ili na nekom trećem mjestu i na nekom koncertu. Nažalost, to se nije ostvarilo i bez obzira što ovog čovjeka nisam dugo poznavao, iako sam znao za njega i njegovo glazbeno iskustvo, tih 20 minuta mi je bilo dovoljno da shvatim o kakvoj se dobroj duši radi i koliko je on svih ovih godina bio važna karika u koncertnoj i općenito glazbenoj promociji.

Počivali u miru gospodine Vinko i hvala na svemu što ste učinili za glazbu i promociju iste u Hrvatskoj.

Foto: Sergej Drechsler (Izvor: Novi list)