“The Wall” Pink Floyda na meksičkoj granici?
13. siječnja 2019.
Nikola Knežević (2745 Članci)
Podijeli

“The Wall” Pink Floyda na meksičkoj granici?

Roger Waters je poznat po kritiziranju svjetske politike, borbi za prava nemoćnih, diskriminiranih, ali i kritiziranju Donalda Trumpa, štoviše na svojim koncertima uspoređuje ga sa svinjom.

Stoga i ne čudi da Roger Waters razmišlja o izvođenju albuma “The Wall” na američko-meksičkoj granici. U pitanju je svojevrsni prosvjed protiv nastojanja Donalda Trumpa da sagradi veliki zid između ove dvije države.

Prije nego što se to dogodi, najprije se moramo pobuniti protiv tih krajnje desničarskih politika. Kanali su zahvaćeni pohlepnim i moćnim ljudima dok upravo razgovaram sad s vama”, rekao je Roger prilikom nedavnog pojavljivanja u Londonu. 

Inače, ne bi ovo bio prvi put da se albuma “The Wall” izvodi uživo na politički važnom i strateškom mjestu. Sjećamo se srpnja 1990. godine kad je Roger Waters  izveo cijeli album u Njemačkoj kako bi proslavio pad Berlinskog zida. Waters je dugo kritičar Trumpove politike, uspoređuje ga s riječima “joker” ili “svinja” i ako će netko nešto poduzeti od glazbenika i napraviti ovakav koncert, onda ćemo na prvo mjesto uvijek staviti Rogera.

“Ignorant lying racist sexist pig” i “Fuck Trump and his wall” već se moglo vidjeti više puta na Watersovim koncertima, a hoće li to zaživjeti i na američko-meksičkoj granici ovisi samo o njemu. Ne i o Trumpu!

Foto: Nikola Knežević