“Africa” grupe Toto svirat će vječno na instalaciji sa šest zvučnika u afričkoj pustinji
16. siječnja 2019.
Nikola Knežević (2814 Članci)
Podijeli

“Africa” grupe Toto svirat će vječno na instalaciji sa šest zvučnika u afričkoj pustinji

Namibsko-njemački umjetnik Max Siedentopf postavio je u afričkoj pustinji instalaciju od čest zvučnika koji reproduciraju pjesmu “Africa” grupe Toto – zauvijek!

Pustinjom u Namibiji od sada pa sve do vječnosti odzvanjat će hit grupe Toto “Africa”, a zahvaljujući Maxu Siedentopfu koji je šest zvučnika spojio na mp3 player na kojem se nalazi samo jedna pjesma i koja će ići u loop. Instalacija se napaja preko solarnih baterija.

“Africa” je objavljena 1982. godine i sve do danas je najveći  hit grupe Toto koji na YouTube-u ima 442 milijuna pregleda dok Spotify kaže da je to pjesma koja je duplo više reproducirana na njihovom  servisu. Iako je pjesma dobila ime po kontinentu, postala je svojevrsna himna mnogim Amerikancima koji govore o idealima Afrike. Jeff Porcaro je sudjelovao u stvaranju pjesme i kaže da je ideja iste ta da “bijelac pokušava napisati pjesmu o Americi, ali s obzirom da nikada nije bio tamo može jedino reći ono što je vidio na televiziji ili zapamtio iz povijesti”.

Moguće da će se i pokoji obožavatelj grupe odvažiti na putovanje namibijskom pustinjom i pokušati pronaći glas grupe Toto, pjesmu “Africa” koja sada i doslovno dobiva epitet vječnog hita.