Volite Lynyrd Skynyrd? Uhvatite ih na oproštajnoj turneji na jednom od rijetkih europskih koncerata!
4. veljače 2019.
Nikola Knežević (2826 Članci)
Podijeli

Volite Lynyrd Skynyrd? Uhvatite ih na oproštajnoj turneji na jednom od rijetkih europskih koncerata!

Rock and roll velikani Lynyrd Skynyrd najavili su drugi dio “Last of the Street Survivors” oproštajne turneje koja će nakon više od 50 koncerata u 2018. godini biti nastavljena s brojnim američkim nastupima i samo nekoliko europskih koncerata.

Posebni gosti na određenim koncertima bit će im Bad Company, Cody Jinks i Hank Williams Jr. Obilaze Kanadu, Sjevernu Ameriku, a na starom kontinentu u samo odabranim mjestima pa će tako 15. lipnja stati na pozornicu International Blues Festivala u nizozemskom Grolloou, dok će 17. lipnja nastupiti u Messhalleu u njemačkom Erfurtu. Savršena, jedinstvena i zadnja prilika da vidite i poslušate prvake južnjačkog rocka. Oni pravi obožavatelji sigurno će se uputiti tamo.

Ako ne uspijete na ove koncerte onda ih možete uloviti kao predgrupu na velikoj turneji benda Status Quo, 26. lipnja u SSE Hydrou u Glasgowu, 27. lipnja u Manchester Areni u Manchesteru, 29. lipnja u SSE Areni u londonskom Wembleyu ili 30. lipnja u Resorts World Areni u Birminghamu. A imate i treću priliku gdje će pratiti southern rock bend Blackberry Smoke 18. lipnja u Max Schmelinghalleu u Berlinu te 19. lipnja u Festhalleu u Frankfurtu.

Jedan od najboljih američkih rock sastava ima burnu povijest. Na vrhuncu karijere bend doživljava veliku tragediju kad 1977. godine u zrakoplovnoj nesreći pogibaju članovi Ronnie Van Zant, Steve Gaines, Cassie Gaines i menadžer. Živi su ostali Allen Collins (umro 1990. godine), Leon Wilkeson, Gary Rossington i Artimus Pyle. 1987. godine ponovno se okupljaju dok je na glavnom mikrofonu brat pokojnog Ronnieja, Johnny Van Zant. Uz njega danas su na okupu i Gary Rossington te Rickey Medlocke koji je dvije godine u sedamdesetina pratio bend, a relativno novi članovi su Michael Cartellone (od 1999. godine), Mark Matejka (od 2006.), Peter Keys (od 2009.) i Keith Christopher (od 2017.).

Foto: Promo (Credit by www.lynyrdskynyrd.com)