IZVJEŠĆE/FOTO: Mangroove djelić briljantnog albuma “Srce” predstavili u Rockmarku
16. veljače 2019.
Nikola Knežević (2796 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Mangroove djelić briljantnog albuma “Srce” predstavili u Rockmarku

Jedan od najboljih albuma, odnosno najbolji pop album 2018. godine prema mnogima imali su Mangroove, a u pitanju je njihov četvrti uradak pod nazivom “Srce” (Aquarius Records).

Kako kažu, nazvali su ga tako zato što punim srcem stvaraju glazbu, a rezultat je zaista briljantan. Jedan dio albuma predstavili su na subotnjem podnevnom akustičnom sessionu u knjižari Rockmark, što je bilo i svojevrsno zagrijavanje za ono što će uslijediti, njihov veliki koncert u Tvornici kulture 28. veljače gdje će uz brojne goste izvesti kompletan album, ali i podsjetiti na protekle albume.

U Rockmarku su izveli pjesme “Laka sam”, “Sanjala sam ljubav” i “Nada”, da bi na nagovor mnogobrojne publike ponovno izveli “Laka sam”, najveći biser albuma “Srce”. Željka Veverec kao frontwoman bila je fenomenalna, energična, ali i inspirativna i emotivna u krajnjem slučaju, zbog čega je imala i nekoliko emotivnih monologa tijekom nastupa. Jako simpatično, ali i još jedna potvrda da doista glazbu rade punoga srca. Osim nje, genijalan Toni Starešinić je na Korgu i Moogu stvorio posebnu melankoličnu i psihodeličnu atmosferu, a kojoj se pridružio i sjajni Leo Beslać, dok je po meni jedan od najboljih hrvatskih bubnjara Silvio Bočić zaokružio cijelu Mangroove i srčanu priču.

Čekalo se u redu i za potpis i fotkanje s junacima ove priče, a kupovale su se i dijelile ulaznice za Tvornički koncert te poklanjali CD-i onim najsretnijim obožavateljima. Zaslužuju dupkom puni veliki pogon Tvornice kulture jer je u pitanju bend koji je nadvladao hrvatske glazbene okvire.

Foto: Nikola Knežević