IZVJEŠĆE: Šumovi na bini, valovi u publici – neopsihodelija rasprodala KSET!
1. ožujka 2019.
Boris Abramović (162 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Šumovi na bini, valovi u publici – neopsihodelija rasprodala KSET!

Otprilike nekih osam godina trebalo je bendu čudnog naziva da iznjedri svoj prvi album koji je kompletno analogno urađen i priređen za vinilno izdanje, a povodom njegovog izlaska organizirana je i  promocija u klubu KSET koja je već od najave izazvala popriličnu pozornost, a za divno čudo i nešto stvarno lijepo što se na kraju dogodilo, koncert je rasprodan.

Nije neka vijest da tu i tamo poneko rasproda neki klub ili neku dvoranu, ili čak neku arenu, ali kada klub rasproda bend koji se bavi nekom vrstom glazbene margine (u komercijalnom smislu naravno) onda je to svakako vijest, i to više nego dobra. Skupilo se sinoć u KSET-u toliko ljudi da nakrcaju klub i da Šumovima, a i valovima ovo njihovo predstavljanje albuma uljepšaju na najbolji mogući način. A oni su od svojih početaka u istom i nepromijenjenom sastavu, naoko klasična bendovska formacija, bubanj, bas, gitara i klavijature, ili poimence Jerko Jurin, Ivan Čadež, Hrvoje Radnić i Hrvoje Nikšić.

U nekih skoro sat i pol KSET je plivao u zvucima instrumentalne, ambijentalne i neopsihodelične glazbe koju je prisutna ekipa u publici, za razliku od nekih drugih koncerata, popratila za velikom pozornošću koju u krajnjoj liniji ovakva glazba i zahtijeva.

Krećući se negdje u rasponu čak od ranih Floyda, preko Tangerine Dreama do Briana Ena, krauta i još ponečega, Šumovi i valovi su nam predstavili svoj album uživo na najbolji mogući način. Svatko tko je sinoć došao na ovu promociju našao je sigurno djelić nečega svoga što je prepoznao u njihovoj glazbi i nitko u KSET nije došao slučajno, zasigurno nitko iz KSET-a nije otišao razočaran, štoviše. Dokaz da nam je scena raznolika i kvalitetna sinoć se mogla na najbolji način vidjeti u ovome rasprodanom klubu.

Dok su nam s bine stizali šumovi u u publici smo mogli vidjeti valove. Rijetko ‘ko nije zatvorio oči barem u nekim trenucima i prepustio se zvucima i šumovima, a u isto vrijeme glavom i tijelom radio lagane valove. Lijepo je to sinoć bilo gledati.

Nadam se da Šumovi i valovi nastavljaju i da ćemo ih možda i češće moći čuti uživo, a i da će diskografski biti plodniji nego do sada. Sinoć se pokazalo da njihov rad ima itekako opravdanje i da za ovakvu glazbu ima i publike, a i budućnosti.