Killed A Fox predstavili novi album “Crown Shyness”
21. ožujka 2019.
Zorislav Knežević (69 Članci)
Podijeli

Killed A Fox predstavili novi album “Crown Shyness”

Razorna zagrebačka rock četvorka Killed A Fox predstavila je novi album “Crown Shyness”, njihovo dosad aranžmanski najkompleksnije i zvukom najzrelije studijsko ostvarenje koje se može svrstati uz bok američkim rock velikanima.

Killed A Fox voze putevima čvrstog alternativnog rocka, psihodelije i metala, kreirajući svoj hipnotičan, mističan stil nošen intenzivnim i dojmljivim vokalom frontmena Chrisa Iana. Hitoidna “Still Life Mirror” i punokrvna “Gone with the Devil’s Hum” već su ranije predstaviljeni komadi s novog albuma “Crown Shyness”, skrojenog od ukupno 10 preciznih pjesama koje pogađaju u samu srž rocka.

Sve instrumente snimao je Miro Kadijević (Dora Maar Studio), dok su vokali snimani u House Of Pablo studiju. Za dodatne aranžmane zaslužan je Leonard Klaić koji je ujedno producirao, miksao i masterirao album. Riječi svih pjesama napisao je Chris Ian, dok kompletne pjesme potpisuje cijeli bend koji supotpisuje i produkciju. Art dizajn albuma radili su All Things Rotten i Marko Nemec.

Popis pjesama:

01. Submission
02. Still Life Mirror
03. Dim The Lights
04. Afterglow
05. Farside
06. Gone With The Devil’s Hum
07. Nervous Waters
08. Crystal Clear
09. …Enemies Closer
10. Gemini

“Mislim da je ‘Crown Shyness’ naš najzaokruženiji rad dosad na više razina. Songwritingu smo pristupili nešto drugačije nego na prva dva albuma, a došli smo i najbliže soundu kakvog smo inicijalno zamislili. Imamo osjećaj da nam je ovo najzreliji rad do sada i da smo tek načeli neku svoju novu eru u stvaralaštvu” – istaknuo je frontmen Chris Ian.

Izdan na etiketi Dostava Zvuka, album je dostupan digitalno putem YouTube kanala i na Bandcamp stranici benda, kao i na Deezer i iTunes streaming servisima, dok će se fizičko izdanje u prodaji naći 27. ožujka u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) za kada Killed A Fox najavljuju druženje i kraću live svirku.

Osnovani 2006. godine, iza sebe imaju još dva albuma, debitantski “Fluorescence” (2009.) te nasljedni “Spring Of Sloth And Haze” (2013.), svojedobno proglašavan i jednim od najboljih albuma hrvatskog rocka. Pozornicu su dosad dijelili s mnogim domaćim i stranim bendovima kao što su Karma To Burn, Orange Gobli, Apey & The Pea, Obese te veliki Alice In Chains koji su ih tom prigodom uspjeli poslušati te im oduševljeno pohvalili nastup što je bendu svakako donijelu znakovitu potvrdu o kvaliteti rada.

LINKOVI:
FB: facebook.com/killedafox
IG: instagram.com/killedafox
BC: killedafox.bandcamp.com


Foto: Martin Mühlegg