Spot za Madonnin novi singl “Dark Ballet” inspiriran Ivanom Orleanskom
9. lipnja 2019.
Zorislav Knežević (64 Članci)
Podijeli

Spot za Madonnin novi singl “Dark Ballet” inspiriran Ivanom Orleanskom

Kraljica popa samo što nije objavila svoj novi studijski album “Madame X”, a završno odbrojavanje do 14. lipnja, datuma njegovog izlaska, obilježila je novim singlom naziva “Dark Ballet”.

Singlom “Dark Ballet” Madonna istražuje eksperimentalnu stranu pop glazbe, koristeći mračne elemente u aranžmanu i tekstu. Kroz čitavu se pjesmu protežu i religijski motivi, a u tom je tonu snimljen i službeni videospot inspiriran pričom o Ivani Orleanskoj, čiju ulogu u spotu tumači reper i aktivist Mykki Blanco. Hrvatskoj je publici pjesma DOSTUPNA u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu.

“Madame X” je kolekcija 15 novih pjesama koje su inspirirane životom u Lisabonu, a slave dug i intenzivan odnos Madonne i latino glazbe i kulture. Pjesme su, uz engleski jezik, otpjevane na portugalskom i španjolskom. Datum objave je 14. lipnja, a album je dostupan i za prednarudžbe putem Google Playa i službenog webshopa.

“Lisabon je mjesto gdje se rodila moja inspiracija”, objašnjava Madonna. “Tamo sam našla svoje pleme i čarobni svijet nevjerojatnih glazbenika koji su ojačali moje uvjerenje da glazba predstavlja dušu svemira”. Album je sniman u Portugalu, Engleskoj i Americi, a Madonna je na njemu surađivala s velikim producentskim imenima kao što su Mirwais, Mike Dean i Diplo. Madonna je do sad predstavila pet pjesama s “Madame X”: “Medellín”, “Dark Ballet”, “Crave”, “Rise” i “Future”, a potonju je uživo izvela u finalu ovogodišnjeg Izbora za pjesmu Eurovizije.

“Madame X” će se pojaviti u dvije verzije – standardnom i deluxe izdanju, uz već poznat popis pjesama:

Medellín (ft. Maluma)
Dark Ballet
God Control
Future (ft. Quavo)
Batuka
Killers Who Are Partying
Crave (ft. Swae Lee)
Crazy
Come Alive
Extreme Occident **deluxe izdanje
Faz Gostoso (ft. Anitta)
Bitch I’m Loca (ft. Maluma)
I Don’t Search I Find
Looking for Mercy **deluxe izdanje
I Rise


Foto: PROMO, Steven Klein