Mark Knopfler danas u ljubljanskim Stožicama!
29. lipnja 2019.
Nikola Knežević (2431 Članci)
Podijeli

Mark Knopfler danas u ljubljanskim Stožicama!

Mark Knopfler, jedan od najvećih gitarista u povijesti rock glazbe, s bendom ove subote dolazi u dvoranu Stožice u Ljubljani.

Njemu su turneje uvijek bile sastavni dio procesa nastanka albuma, koji počinje stvaranjem i snimanjem pjesama u studiju, a završava turnejom na kojoj svira nove i stare pjesme. Tako će biti i ovoga puta kad promovira album “Down the Road Anywhere” objavljen u studenom prošle godine.

“Moje pjesme su napravljene za izvedbu uživo. Volim cijeli proces njihovog stvaranja, a onda ih snimam s bendom, ali najbolji dio dolazi nakon kad sve to sviramo uživo na koncertima. Uživam u cijelom cirkusu, putujući od mjesta do mjesta i rad s takvim glazbenicima je savršen užitak. Vrlo sam sretan ”, rekao je Knopfler.

Knopfler je snimio album “Down’s Road Anywhere” u svom studiju u Londonu, a na turneji će biti s proširenim bendom od 10 članova. Većina glazbenika surađuje već više od dva desetljeća s njim. To su: Guy Fletcher (klavijature), Richard Bennett (gitara), Jim Cox (klavir), Mike McGoldrick (flauta), John McCusker (scrambler), Glenn Worf (bas), Danny Cummings (udaraljkaš) i Ian Thomas (bubnjevi). Nova sastavnica benda bit će Graeme Blebins (saksofon) i Tom Walsh (truba).

Koncert u Areni Stožice u Ljubljani na rasporedu je u subotu, 29. lipnja, a početak je u 20 sati. Na snazi su i posebne regulacije prometa i linije javnog prijevoza, kako prije, tako i poslije koncerta. U pitanu su i velike mjere sigurnosti, tako da će svi oni koji budu išli na koncert na ulazu biti detaljno pregledani. U dvoranu se neće moći unositi profesionalna fotografska i video oprema, laseri, obrambeni sprejevi, velike naprtnjače (max. unos do A4 veličine), ispisani transparenti, plastični i stakleni predmeti, kišobrani…

Foto: Derek Hudson