IZVJEŠĆE/FOTO: Hojsak, Novosel & Stefanovski u Sl. Brodu – sat i pol čistog zadovoljstva i perfekcije
5. srpnja 2019.
Boris Abramović (156 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Hojsak, Novosel & Stefanovski u Sl. Brodu – sat i pol čistog zadovoljstva i perfekcije

U sklopu Brodskog glazbenog ljeta na platou Kazališno koncertne dvorane “Ivana Brlić Mažuranić“ u Slavonskom Brodu u četvrtak, 4. srpnja koncert su održali možemo reći tri virtuoza svojih instrumenata.

Brođanin Filip Novosel i sada već domaći u Brodu Tihomir Hojsak s gostom, legendarnim makedonskim gitarističkim virtuozom Vlatkom Stefanovskim održali su nastup kojim su oduševili prepuni plato ispred koncertne dvorane. Kao jedna od najvećih atrakcija ovogodišnjeg Brodskog glazbenog ljeta priredili su program koji nikoga nije mogao ostaviti ravnodušnim, a dugotrajan aplauz na kraju koncerta dao je organizatorima ovog izuzetno događaja potvrdu da su izborom ovoga trija i više nego pogodili u izboru.

Koncert su atraktivno otvorili Hojsak & Novosel s Guns n’ Roses, a nakon toga su predstavili dio svoga dosadašnjeg vrlo uspješnog rada kao Bow vs. Plectrum. Nakon nekoliko pjesama na pozornicu uz ovacije izlazi Vlatko Stefanovski i u solo varijanti prezentira svoju gitarističku virtuoznost i ostavlja nas skoro bez daha. “Makedonsko devojče” otvara pa nakon toga izvlači se iz ormara Leb i Sol i “Bistra voda”. Vraćaju se Filip i Tihomir i kao trio predstavljaju neke od pjesama koje su zajedno radili i s kojima su već do sada uspješno nastupali. “More Soko Pie”, “Ćiflikot”, “Mista Dance”, samo su neke od bisera koje smo čuli, a naročito se publiku dojmila Gibonnijeva “Divji Cvit” za koju su dobili i Porina kojega su upravo na koncertu uručili Vlatku.

“Gipsy Song” uz Vlatkovo pjevanje sve je u publici oduševilo i taman kada smo pomislili da bolje ne može uslijedilo je “Kalajdžijsko Oro” i njegov jedanaestosminski ritam koji nas je sve izuo iz cipela. Virtuoznost kakva se rijetko viđa i to ona s mjerom i dušom. Kraj kakav se samo poželjeti može, a nakon dugotrajnog aplauza publika je dobila i dodatak u vidu dva prelijepa makedonska narodna bisera “Eleno Kerko” i “Jovano Jovanke” u kojima je naravno ponovo Vlatko briljirao i završio koncert na jedan spektakularan rifoidan način.

Krasna večer puna čistog zadovoljstva i perfekcije u kojoj se sve ono dobro poklopilo. Vrijeme ne tako vruće kao proteklih dana, komaraca tek nešto malo da se ne kaže da ih nije bilo, razglas kao iz snova, a publika i više nego raspoložena. Još jednom svakako valja pohvaliti organizatore na izboru izvođača, ne samo ove večeri nego cijeloga Brodskog glazbenog ljeta.

Vlatko se prisjetio da je prvi put nastupio u ovoj dvorani prije ravno četrdeset godina, a zadnji put u Brodu prije više od deset. Nadamo se da ga do sljedećeg susreta nećemo morati čekati toliko dugo, a Filipa i Tihomira koje već smatramo brodskim brendom svakako ćemo vidjeti ubrzo. Svagdje možeš dobro proći ali ipak najbolje se prolazi na domaćem terenu, a ako je igdje Hojsaku & Novoselu teren domaći onda je to Slavonski Brod.

Foto: Ivan Matković