Grci rasturaju, Grci su IN! Upoznajte indie rock bend iz Atene – xoan!
25. srpnja 2019.
Nikola Knežević (2326 Članci)
Podijeli

Grci rasturaju, Grci su IN! Upoznajte indie rock bend iz Atene – xoan!

Uvijek u redakciju Music Boxa stigne nešto zanimljivo, ne lažimo se stigne i dosta toga nezanimljivog, ali u zadnje vrijeme za oko nam zapinju predstavnici grčke scene, pogotovo rock, alternativne ili stoner rock scene.

Jedan od takvih bendova je xoan koji dolazi iz Atene, a u svojoj prvoj pjesmi “Dirt” s nadolazećeg debi albuma odlaze malo i u grunge vode. Interesantno, ovo je zadnja pjesma koju su napisali za album koji će biti objavljen uskoro. Album će se zvati “Greenhorn” i bit će nešto raznovrsniji zvukovno, stoga očekujte neočekivano.

“Tekstovno, ova pjesma je jedan od najtamnijih trenutaka na albumu. Greenhorn je album koji se suočava s alienacijom svakodnevnog života i bori se kako bi pronašao svrhu u svemu. Pjesma “Dirt” je trenutak očajavanja kad na prvu opuštajući pristup izmakne kontroli zbog nihilističkog pogleda na stvari”, pojašnjavaju članovi ovog indie rock benda.

Album “Greenhorn” sniman je u proljeće i ljeto 2018. godine u Unreal Studioz (bubnjevi), PiGi Studios (gitare), Destiny Studios (bas) i Artracks Recording Studios (vokali, perkusije) u Ateni. Producirali su ga Alex Bolpasis & xoan, a miksao Alex Bolpasis u Artracks Recording Studios. Master je radio Giannis Christodoulatos u Sweetspot Studio.

Foto: Mavro Forakis