Najavljen posthumni album Leonarda Cohena na kojem će se pojaviti mnogi gosti!
20. rujna 2019.
Nikola Knežević (2784 Članci)
Podijeli

Najavljen posthumni album Leonarda Cohena na kojem će se pojaviti mnogi gosti!

“Thanks fo the Dance” naziv je novog, posthumnog albuma Leonarda Cohena, a koji će se pojaviti u prodaji 22. studenog za Sony Music Entertainment.

Adam Cohen, sin Leonarda Cohena, producirao je i osmislio ovaj projekt na kojem su sudjelovali mnogi drugi glazbenici, poput Damiena Ricea i Leslie Feist za vokalima, basist Arcade Firea, Rochard Reed Parry, zatim gitarist Bryce Dessner i pijanist Dustin O’Halloran iz The Nationala, te član Leonardovog benda Javier Mas na gitari. Tu su i drugi gostujući izvođači, Beck, Daniel Lanois, Jennifer Warnes, the s t a r g a z e orchestra i drugi.

“Za komponiranje i aranžiranje glazbe za njegove riječi, odabrali smo njegov najkarakterističnije glazbene potpise, tako da ga i dalje možemo imati uz sebe. Ono što me najviše dirnulo u vezi ovog albuma je nevjerojatna reakcija onih koji su ga poslušali. Leonard živi!”, rekao je Adam Cohen. Kao najava albuma objavljena je njegova pjesma “The Goal” koja se sada dobila glazbenu podlogu.

Zadnji album Leonarda Cohena objavljen je 2016. godine, “You Want It Darker”, nakon kojega je ubrzo i preminuo, a za naslovnu pjesmu dobio je i prvi solo Grammy. Knjiga njegove poezije objavljena je u listopadu prošle godine, a godinu dana kasnije stiže novi album.

Popis pjesasma:

1. Happens to the Heart
2. Moving On
3. The Night of Santiago
4. Thanks for the Dance
5. It’s Torn
6. The Goal
7. Puppets
8. The Hills
9. Listen to the Hummingbird