MetalDays objavio novu listu imena za festival koju predvodi Amon Amarth
11. siječnja 2020.
Helena Ernoić (58 Članci)
Podijeli

MetalDays objavio novu listu imena za festival koju predvodi Amon Amarth

Melodic death metalci Amon Amarth još su jedni od headlinera koji će zasvirati na ovogodišnjem festivalu MetalDays u Tolminu, Slovenija. Uz njih, line-upu su se pridružili 1914, Beyond Creation, Warkings i Katla.

Švedski Amon Amarth je već nekoliko puta nastupio na ovom festivalu, pa s pravom možemo reći da su odrastali s tom publikom. I sami organizatori festivala ih opisuju kao “kućni bend” bez kojeg ne mogu zamisliti ljeto. Aktualni album “Berserker” su objavili početkom prošle godine, a njegovu promociju nastavljaju u ovoj. Zagrebačka publika ih je imala priliku gledati 2016. godine.

1914 je relativno mladi ukrajinski bend osnovan 2014. godine na 100-tu obljetnicu Prvog svjetskog rata. Kombiniraju black metal, sludge i old school death metal, a kroz pjesme govore o ratnim pričama, nepravdi i beznađu.

Beyond Creation je publici poznat kao bend koji donosi progresivan i inovativan oblik metala, inspiriran mjestom odakle dolaze, a to je Quebec. Mnogi pamte i njihov prvi album The Aura, koji i danas slovi za jedan od najboljih u žanru. Ovo će im biti prvi nastup na MetalDays festivalu.

Warkings djeluje tek dvije godine, no svoj power metal i priče o ratnicima su već zabilježili na svom albumu prvijencu, koji je izašao pod okriljem izdavačke kuće Napalm Records. Iako još aktualan, bend je krajem prošle godine ušao u studio i počeo raditi na novom materijalu, koji ćemo moći poslušati ovo ljeto u Tolminu.

Katla je nastao kada su Einar Thorberg Guðmundsson i Guðmundur Óli Pálmason tražili novi projekt za svoju glazbu. Uzeli su dobro poznati Islandski post metal/rock zvuk i dodali svoj potpis, što je rezultiralo bendom nazvanim po najvećem vulkanu na Islandu. Iako je posljednji put eruptirao 1918. godine, vidjet ćemo što će nam donijeti ovoga ljeta na Tolminskoj pozornici.

Do sada potvrđeni line-up, kao i ulaznice, možete potražiti na www.metaldays.net.