Reper Iz Sobe: “Nema pravila u rock and rollu! Treba se oslanjati na instinkt i biti iskren prema sebi”
9. ožujka 2020.
Nikola Knežević (2609 Članci)
Podijeli

Reper Iz Sobe: “Nema pravila u rock and rollu! Treba se oslanjati na instinkt i biti iskren prema sebi”

Atipični stihoklepac Reper Iz Sobe u petak 13. ožujka dolazi u KSET promovirati svoj album prvijenac “Vanka”.

Sve se više govori o njemu, a mi smo iskoristili priliku i nekoliko dana prije koncerta razgovarali s ovim simpatičnim glazbenikom pravog imena Ivan Grgić.

Vidim da vam nije teško palo zadnje mjesto na Dori? Kakvo je to bilo iskustvo?

“Zanimljivo iskustvo… Neki skaču iz aviona, neki rade bungee jumping, a ja sam nastupio na Dori. Četiri dana teške estrade, još dolazim k sebi.”

Rekli ste da Vam odgovara što Vas uspoređuju s Jovanottijem. Je li on i bio jedan od uzora u nastajanju vlastite glazbe?

“Jovanotti ima super stvari, ali ga nikad nisam slušao, osim kad bi izletio na radiju. Tako da nije bio uzor. Uzora je previše da nabrajam.”

Prvi album je nedavno objavljen, a čini mi se da niste pratili određena pravila oko izbacivanja singlova. Izgledalo mi je kao da ste ih dosta brzo izbacivali sa spotovima. Pravila su tu da se krše, zar ne, a i jedino važno pravilo je da nema pravila?

“Nema pravila u rock and rollu. Možda sam malo brzao sa singlovima, ali takav sam. Kad završim s nečim brzo se bacam na nešto novo, a sâm proces je užitak i patnja. U protekloj godini sam puno naučio i mislim da se treba oslanjati na instinkt i biti iskren prema sebi, to publika osjeća i najviše cijeni.”

Neki Vašu glazbu zovu feelgood glazbom, neki kažu da tjera na ples, a kako bi je Vi najbolje opisali?

“Volim nepretencioznu glazbu, catchy hookove i općenito da se dobro osjećam kad poslušam nešto. Takvu glazbu želim raditi. To ne znači da se na sljedećem albumu neće naći neka tužnjikava stvar ili možda   provokativna, škakljive tematike.”

Iza Vas je i cijeli bend. Kako to zvuči kad Reper Iz Sobe izađe iz sobe i stane na pozornicu?

“Zvuči kao bend Repera iz sobe. Dođite 13.3. u KSET na koncert pa ćete se uvjeriti.”

Volite li kad Vam kažu da ste netipični reper, znači li to da ste na dobrom putu?

“Volim to čuti jer se i smatram drugačijim. Definitivno sam atipičan i ne bih se nazvao MC-jem, samo rap koristim kao formu.”

Što možemo očekivati na koncertu u KSET-u 13. ožujka?

“Osim mog 5ero članog benda pojavit će se i nekoliko gostiju. Bit će to dobra fešta.”