Andrea Bocelli emotivnom izvedbom iz milanske katedrale mnogima izmamio suze na oči
13. travnja 2020.
Nikola Knežević (2795 Članci)
Podijeli

Andrea Bocelli emotivnom izvedbom iz milanske katedrale mnogima izmamio suze na oči

Kao što je i najavljeno, glazbena ikona Italije Adrena Bocello nastupio je u potpuno praznoj milanskoj katedrali na Uskrs i to iskustvo podijelio s brojnim obožavateljima u svijetu, a koji nažalost, zbog koronavirusa, ne mogu napustiti svoje domove.

Popularni tenor održao je koncert u milanskoj katedrali i pri tome u programu pod nazivom “Music for Hope” izveo djela: Panis Angelicus Césara Francka iz Messe Solennelle Op. 12, FWV 61, zatim Ave Mariju, CG 89a Charles-Françoisa Gounoda (aranžman iz Preludija br. 1, BWV 846 Johanna Sebastiana Bacha), nadalje Sancta Mariju Pietroa Mascagnija (aranžman iz intermezza Cavalleria Rusticana), Domine Deus Gioachinoa Antonija Rossinija iz Petite Messe Solennelle i za kraj Amazing Grace Johna Newtona koju je izveo ispred katedrale.

“Zahvaljujući glazbi koja je emitirana uživo, okupljajući milijune stisnutih ruku posvuda u svijetu, zagrlili smo ranjeno pulsirajuće srce Zemlje”, rekao je Andrea Bocelli koji je pjevao uz orgulje, dok su se izmjenjivali kadrovi najzahvaćenijih regija i dijelova svijeta koronavirusom, kao i same katedrale.

Video je uključivao i humanitarnu kampanju koju je organizirala fondacija u Bocellijevo ime, a kako bi se pomoglo bolnicama pri nabavci opreme kojom bi se zaštitilo osoblje.