Stigao video Pink Floyda “Sorrow (Live at Knebworth 1990)” s nadolazećeg koncertnog albuma
4. travnja 2021.
Nikola Knežević (2826 Članci)
Podijeli

Stigao video Pink Floyda “Sorrow (Live at Knebworth 1990)” s nadolazećeg koncertnog albuma

Pink Floydi i dalje otkrivaju komadić po komadić njihovog koncerta održanog 1990. godine u Knebworthu, a koji su ponovno miksali.

Koncert je tada gledalo 120 tisuća ljudi, a sada će konačno biti objavljen na CD-u, vinilu i streaming platformama. Nakon što su objavili “Shine On You Crazy Diamond (I-V)”, “The Great Gig in the Sky” i “Wish You Were Here”, stigla je i snimka pjesme “Sorrow” i to čak u video formatu, a dostupna je na njihovom YouTube kanalu. Album “Live at Knebworth 1990” izlazi 30. travnja.

Dok Roger Waters pokušava raditi na tome da ponovno objavi neke remasterirane albume Pink Floyda iz njegove ere i pri tome dolazi ispred zida (ne onog njegovog) koji ga sprječava u tome, David Gilmour i Nick Mason uspijevaju objavljivati sadržaje iz kasnije ere Pink Floyda, a koncert u Knebworthu samo je jedan od tih uspješnih projekata.

Podsjetimo, Roger Waters je htio ponovno objaviti remasterirani album “Animals” u 5.1. surround sound miksu i predložio demokratski način glasovanja pa su ga bivše kolege nadglasali i tako projekt koji je trajao dvije godine nije zaživio. Ali možda će doći bolja vremena kad će David i Nick biti raspoloženi za takvo što. Nikad se ne zna što će donijeti sutra, pogotovo u odnosu Waters-Gilmour.