Frontmen Bay City Rollersa Les McKeown napustio nas u 65. godini
24. travnja 2021.
Zvonko Slišurić (91 Članci)
Podijeli

Frontmen Bay City Rollersa Les McKeown napustio nas u 65. godini

Bay City Rollers svoj vrhunac imali su netom prije pojave punka. Sudeći po tadašnjem uspjehu, nije se očekivalo da će danas biti tek fus-nota u bogatoj povijesti rock glazbe.

Le McKeown rođen je 12. studenoga 1955. u Edinburghu u Škotskoj. Bay City Rollersima pridružio se krajem 1973. dok je još bio tinejdžer i vodio ih je kroz njihovo najuspješnije razdoblje. S McKeownom na čelu, škotski pop rockeri postali su tinejdžerska senzacija. Nekoliko njihovih albuma našli su se na samom vrhu top ljestvice u Ujedinjenom Kraljevstvu, uključujući top „Rollin’“ i „Once Upon a Star“. Također su na vrhu britanske ljestvice singlova s ​​”Bye, Bye, Baby” i “Give a Little Love”, dok se “Saturday Night” plasirao na prvo mjesto Billboard Hot 100.

Nakon što je 1978. napustio Bay City Rollers, McKeown je objavio pregršt samostalnih albuma tijekom 70-ih i 80-ih. Ponovno je okupio  svoju staru grupu 2015. godine za niz reunion nastupa. Posebno su uspješne bile dvije turneje po Japanu. Nakon toga, McKeown je nastavio s turnejama u sklopu Les McKeown’s Bay City Rollersa sve do 2020. godine.

“Ne postoji ništa poput izlaska na scenu, nastupa i gledanja u nasmiješena lica publike”, rekao je McKeown za Belfast Telegraph 2015. “Nikad nisam imao pravi posao, jer sam bio u bendu od svoje 15. godine. Moji prvi nastupi nisu bili toliko dobri, ali sam brzo napredovao. Sad znam da sam za to bio rođen. ”

Frontmen Bay City Rollersa napustio nas u 65. godini.

Foto: itv YouTube Screenshot