Tom Jones završio na vrhu UK charta i postao najstariji glazbenik koji je to uspio
1. svibnja 2021.
Nikola Knežević (2621 Članci)
Podijeli

Tom Jones završio na vrhu UK charta i postao najstariji glazbenik koji je to uspio

Nije dugo izdržalo vodstvo London Grammara na vrhu britanske top liste albuma jer je tu ulogu preuzeo legendarni Sir Tom Jones s novim albumom “Surrounded By Time”.

Ovim uspjehom Tom Jones je srušio i jedan rekord. Naime, postao je najstariji glazbenik koji je završio na vrhu UK chartsa, tako da vladavina Boba Dylana od prošle godine i albuma “Rough and Rowdy Ways” ovime prestajre. On je imao 79 godina, a Tom sada ima 80. Ono što je zanimljivo Tom općenito nije najstarija osoba koja je imala album na broju jedan – taj rekord, pak, drži tada 92-godišnjakinja Dame Vera Lynn s albumom “We’ll Meet Again – The Very Best of” (2009.).

“Oduševljen sam i bez riječi s uspjehom albuma, a strašno je što s njim držim i rekord UK charta, to je doista nevjerojatno”, rekao je Sir Tom i dodao kako je ponosan na sve koji su mu pomogli da stvori ovakvu glazbu. “Prekrasno je što mi je publika dozvolila da se glazbeno izrazim i u ovoj životnoj fazi i što su mi dali veliku potporu. Zauvijek sam zahvalan”, kaže.

Foto: Vedran Levi