Roger Waters najavio konačni izlazak novog miksa albuma “Animals” Pink Floyda
2. lipnja 2021.
Nikola Knežević (2805 Članci)
Podijeli

Roger Waters najavio konačni izlazak novog miksa albuma “Animals” Pink Floyda

Roger Waters se već jedno izvjesno vrijeme bori s ostatkom Pink Floyda za reizdanje albuma “Animals”, ali u novom miksu.

Prvotno nije dobio zeleno svjetlo Davida Gilmoura i Nicka Masona, no prvog dana lipnja ove godine otkrio je kako su se očito uspjeli dogovoriti i album će biti objavljen u limitiranom box setu. Sastojat će se od LP-ja novog miksa albuma, CD-a, Blu-raya i DVD-a s tim da će video mediji sadržavati novi stereo i 5.1. miks visoke rezolucije i originalni stereo miks iz 1977. godine. No, ipak nije sve išlo kako je Roger htio. Naime, u ovom box setu trebale su se nalaziti i bilješke uz izdanje Marka Blakea, a koje je Roger osobno pregledao, korigirao i odobrio. I David i Nick su bilješke odobrili, no David je rekao kako ne želi da se objavi uz izdanje kako bi bend i dalje ostao enigmatičan. Roger je na to pristao, ali je odlučio objaviti na svojoj web stranici bilješke uz izdanje.

“Ovo je samo mali dio kampanje Gilmour/Samson tabora kako bi se dalo veće priznanje Daveu i njegovom djelovanju u Pink Floydima od 1967. do 1985. godine. On doista jest bio i danas jest itekako dobar gitarist i pjevač. Ali je u zadnjih 35 godina izrekao dosta netočnih informacija o tome tko je što radio u Pink Floydima kada sam vodio bend. Puno je toga “ovo smo učinili” i “ono smo učinili”, kao i “ja sam ovo uradio” i “ja sam ono uradio”, rekao je Roger.

Novi miks albuma radio je, kao i na prethodnim remiks i remaster izdanjima, James Guthrie, a ovom prilikom Roger se ispričao Marku što ne može njegov tekst biti objavljen na sleeveu box seta.

Ujedno je Roger najavio kako u zadnjih godinu dana piše svoje memoare koje će vjerojatno i objaviti, a u kojima će pojasniti neke stvari oko Pink Floyda koje obožavatelji možda nisu znali ili im je cijelo vrijeme nametnuta izokrenuta istina.

Cijeli tekst Marka Blake možete pročitati OVDJE, a Roger je na kraju samo rekao: “Nadam se da vam je ovo, kao i Davidu i Polly, potaknulo apetit”. Stari lisac!