Glazbena kuća slavi 6. rođendan uz AC/DC i Metallicu
3. rujna 2021.
Karlo Rafaneli (102 Članci)
Podijeli

Glazbena kuća slavi 6. rođendan uz AC/DC i Metallicu

U petak i subotu, 10. i 11. rujna, na Zagrebačkom velesajmu održat će se festival povodom šeste godišnjice zagrebačke Glazbene kuće, udruge koja pomaže razvoju glazbene kulture pomažući mladim i neafirmiranim glazbenicima i grupama u učenju sviranja i stvaranju glazbe.

Mjesto održavanja je jugoistočni ograđeni dio Zagrebačkog velesajma, a za one koji dolaze osobnim automobilima dostupno je istočno šljunčano parkiralište Zagrebačkog velesajma. Na dvodnevnom festivalu nastupit će najbolji hrvatski AC/DC tribute bend Ballbreakers i najbolji hrvatski Metallica tribute band Inciter uz još šest grupa. Prvi dan će uz Ballbreakerse nastupiti i zagrebački rockeri Mind Note koji će predstaviti svoje muško-ženske snage kroz vješto kombiniranje čvrste svirke i sampleova, a nedavno su izbacili i svoj prvi videospot za pjesmu “Nedovršena”. Tu je i Gordan Kreković koji svoj glazbeni izričaj oblikuje kombinacijom različitih skladateljskih tehnika i korištenjem računalne glazbene tehnologije, a nastupit će i Balkan Funk Experiment, šareni skup glazbenika različitih generacija koji dolaze iz raznih dijelova regije (HR, BiH, RS). Ta raznolikost odražava se i na glazbu koju stvaraju. U njihovim pjesmama mogu se čuti rock, funk i jazz kombinacije žanrova s provokativnim i duhovitim tekstovima koji rijetko koga ostavljaju ravnodušnim.

Drugi dan je rezerviran za žešću svirku pa će pored sjajnih Inciter nastupiti dno., bend sastavljen od iskusne ekipe punk rock glazbenika koji svoju glazbu izvode energično, beskrupulozno, snažno i precizno, zatim poznati zagrebački mračnjaci Phantasmagoria koji su na sceni već više od 30 godina furajući beskompromisno svoju goth furku, te relativno mladi bend The Bagra koji sviraju žestoko i melodično.

Pored glazbenog dijela festivala će publika moći uživati i u raznovrsnoj gastro ponudi. Cijena ulaznice za 1 dan je 50 kuna (pretprodaja), odnosno 70 kuna na dan koncerata, a za oba dana 80 kuna (pretprodaja), odnosno 100 kuna na dan koncerata. Broj ulaznica je ograničen na 500 po danu. Dostupne su na web stranici Glazbene kuće, a možete ih kupiti i fizički u Froudeovoj ulici 3 u Zagrebu.

Uz ulaznicu morate predočiti važeću EU digitalnu Covid potvrdu ili negativan antigenski test najviše 24 sata prije početka događaja. Uz ulaznicu je potrebno priložiti identifikacijski dokument.