IZVJEŠĆE/FOTOGALERIJA: S Hladnim pivom započeo Dubrovnik live
19. lipnja 2022.
Vedran Levi (34 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTOGALERIJA: S Hladnim pivom započeo Dubrovnik live

Turneja Hladnog piva “35 za 35” dovela je bend u Dubrovnik u prostor kampa Solitudo gdje su u petak, 17. lipnja održali dvosatni koncert.

Sam koncert protekao je u klasično “Pivskoj” maniri u kojoj su se redali njihovi stari hitovi poput “Fur Immer Punk”, do hitova kao “Ezoterija”, “Samo za taj osjećaj” ili “Vjeruj u mene”, dok su od novih pjesama izveli posljednji singl „Štetočine“. Ni ovaj put nije izostala standardna praksa pri pjesmi “Teško je ful biti kul” kada im se nakon poziva prema publici pridružio gost “reper” kojem je bio zadatak personificirati Eda Maajku. Već nekoliko puta ta uloga je pripala glumcu Darku Kurtoviću, koji svojim nastupom ni ovaj put nije razočarao.

Foto: Vedran Levi

35 godina na sceni vidjelo se i na tome što su koncertu prisustvovali roditelji sa svojom sada više ne toliko malom djecom. Cijela turneja “35 za 35” završit će u petak, 14. listopada, u zagrebačkoj maloj dvorani Doma sportova.

Dubrovnik live nastavlja se u iduća dva mjeseca i ugostit će Dalmatino, Vesnu Pisarović, Juru Stublića i Film, T.B.F., Akleu Neon, Matiju Cveka, Silente, Urban&4, Konstraktu i Zemlju gruva, Lu Jakelić, a na samom kraju, početkom rujna, zasvirat će Goran Bare & Majke.

Foto: Vedran Levi

Kako je ovo bilo prvi koncert u privatnoj organizaciji BABA produkcije, a ne Valamara, u sklopu kojeg se nalazi kamp Solitudo, bilo je određenih problema, kao i novosti na koje lokalna publika možda još uvijek nije navikla. Bio je očit nedostatak mjesta za točenje pive, što je donekle paradoks, s obzirom na nastup Hladnog piva. Organizator je upoznat s nastalom situacijom i na idućim koncertima to bi trebalo biti riješeno kako se ne bi stvarali veliki redovi.

Novost je i kaucija na plastičnu ambalažu koja je dana za konzumaciju pića. Tako su svi koji su došli na koncert do pića došli kupnjom čaša i kupona za piće. Na kraju svake svirke čaše se mogu vratiti i dobit će se novac nazad ili ih se može zadržati kao suvenir. Takva praksa uvelike smanjuje zagađenje ambijenta plastikom, a kako nema staklenih boca i čaša nema ni mogućnosti razbijenog stakla.

Foto: Vedran Levi