Taylor Swift srušila Ticketmaster – potražnja za ulaznicama bila 20 puta veća od broja koncerata ili za više od 900 stadionskih koncerata
18. studenoga 2022.
Nikola Knežević (2778 Članci)
Podijeli

Taylor Swift srušila Ticketmaster – potražnja za ulaznicama bila 20 puta veća od broja koncerata ili za više od 900 stadionskih koncerata

Ovaj tjedan Ticketmasterova stranica se srušila tijekom pretprodaje ulaznica za novu turneju Taylor Swift (The Eras Tour), a debakl je doveo čak i do toga da je nekoliko članova američkog Kongresa tražilo da se Live Nation i Ticketmaster razdvoje.

Nakon pretprodaje i bijesa koji je uslijedio, Ticketmaster je objavio da otkazuje opću prodaju zakazanu za petak (18. studenog), navodeći “izvanredno visoke zahtjeve za sustave prodaje ulaznica i nedovoljnu preostalu zalihu ulaznica da bi se zadovoljila ta potražnja”. Div za prodaju ulaznica pojasnio je što se dogodilo tijekom pretprodaje, tvrdeći da je potražnja za ulaznicama bila toliko visoka da bi, na temelju količine prometa na Ticketmasterovoj stranici, Swift “trebala izvesti više od 900 stadionskih koncerata (gotovo 20 puta više od broja koncerata koje ona izvodi)”. Ta količina odgovara svakodnevnim stadionskim koncertima koje bi u teoriji Taylor Swift morala održavati. Više od 2 milijuna ulaznica prodano je za turneju Taylor Swift 15. studenoga. “Najviše ulaznica ikada prodanih za nekog izvođača u jednom danu”, kažu iz Ticketmastera.

Ludnica za Taylor Swift tako se nastavlja, a njezin novi studijski album “Midnights” ruši sve moguće rekorde. Prvenstveno je srušio rekord Spotifyja s najvećim brojem jednodnevnih streamova albuma i bio je na vrhu top lista u 25 zemalja, uključujući Australiju, Kanadu, Francusku, Njemačku, Italiju, Španjolsku i Ujedinjeno Kraljevstvo. U Sjedinjenim Američkim Državama album je u startu s više od 1,5 milijuna prodanih primjeraka postao najbrže prodavani album 2022., a Swift je imala i najveći tjedan prodaje vinila u 21. stoljeću, te 11. album broj jedan na Billboardovoj ljestvici 200 dok je na Billboardovoj Hot 100 listi u top 10 imala 10 pjesama – najviše za bilo koji album u istom tjednu.

Foto: Beth Garrabrant