Glazbeni fenomen Bohren & der Club of Gore stiže u zagrebačko Kino SC
13. svibnja 2023.
Nikola Knežević (2805 Članci)
Podijeli

Glazbeni fenomen Bohren & der Club of Gore stiže u zagrebačko Kino SC

Kultni njemački fenomen Bohren & der Club of Gore svojim je apokaliptičnim miješanjem jazza i ambijentalne glazbe u tri desetljeća postojanja prikupio vojsku slušatelja diljem svijeta i milijune streamova.

Ovog svibnja dolaze u našu regiju te će među ostalima održati i koncert u Zagrebu, 23. ovog mjeseca, u Kinu SC. Organizator koncerta je Dirty Old Booking, a ulaznice možete kupiti u Dirty Old Shopu ili online. Cijena je 23 eura.

Osnovan 1992., trio Bohren & der Club of Gore iz Ruhra smatra se jedinstvenim u glazbenom svijetu, budući da okuplja mase predanih slušatelja, iako dugotrajne instrumentalne skladbe benda ne odgovaraju baš smjernicama radija. Ali postoji nešto vražje dobro u njihovoj mirnoj glazbi – nešto što zavodi, sanja i stvara ovisnost. Neki ga nazivaju “Bohren vajb”, drugi koriste žanrovske oznake kao što su jazz i noir, dok ga treći – članovi benda – opisuju kao “nesvetu ambijentalnu mješavinu sporih jazz balada, Black Sabbath dooma i prizemnih zvukova Autopsyja”. U svakom slučaju, glazbeni doživljaj Bohren & der Club of Gore jedinstven je, a njegov se puni intenzitet doživi posebno kada se izvodi uživo.

U svoja tri desetljeća postojanja, Bohren & der Club of Gore objavili su osam studijskih albuma suptilnog, meditativnog građenja atmosfere i napetosti, a najnoviji, “Patchouli Blue”, 2020. za renomiranu etiketu Ipecac Mikea Pattona. Njihova izdanja dobila su pohvale od renomiranih glazbenih medija kao što su Pitchfork i The Quietus, te su bend odveli diljem svijeta. Između ostalog, nastupali su na renomiranim festivalima poput Roadburna i Amplifesta, a svoju će virtuoznost predstaviti i u Zagrebu.