Porto Morto objavio album “Portopop” na neonskom zeleno-ljubičastom splatter vinilu i u limitiranoj nakladi
2. lipnja 2023.
Nikola Knežević (2799 Članci)
Podijeli

Porto Morto objavio album “Portopop” na neonskom zeleno-ljubičastom splatter vinilu i u limitiranoj nakladi

Album “Portopop” grupe Porto Morto, koji je naišao na sjajne kritike sturke i publike i koji je doživio već veliki broj koncertnih predstavljanja, konačno se našao i na vinilu.

Iz benda kažu da je “Portopop” njihova vizija nešto modernijeg ili možda malo progresivnijeg popa te jedan njihov predložak za to kako bi se u 2021. godini, kada je album i objavljen, moglo pristupiti tadašnjem zvuku benda.

“Zanimljivo nam je kako se desio, čini nam se, fini balans između zvuka tradicionalnog rokenrol benda i elektroničkog estetskog vokabulara moderne pop muzike koja zapravo nije uobičajena za jedan višečlani bend, koliko je prvenstveno namijenjena za solo izvođače”, ističu.

Kupnjom LP-ja “Portopop” na poklon dobijete digitalnu verziju albuma. Vinil je upakiran u prekrasni gatefold, a splatter vinil je neonske zeleno-ljubičaste boje. U pakiranju se nalazi i knjižica s tekstovima svih pjesama. Album je tiskan u limitiranoj nakladi od 300 primjeraka, a može se kupiti po cijeni od 25 eura na Bandcamp stranici benda.