The Weeknd otkrio nove pjesme za kraj prve sezone serije “The Idol”
2. srpnja 2023.
Nikola Knežević (2828 Članci)
Podijeli

The Weeknd otkrio nove pjesme za kraj prve sezone serije “The Idol”

The Weeknd, koji je ujedno i koautor serije “The Idol” oko koje su podijeljena mišljenja javnosti i kritike, predstavio je nove pjesme koje najavljuju i kraj prve sezone serije “The Idol”.

Finale prve sezone serije je u nedjelju, 2. srpnja, a netom prije toga otkrivene su pjesme “Like a God” i “False Idols”. Prvu je The Weeknd producirao zajedno s Mikeom Deanom (koji se isto pojavljuje u seriji) i Sageom Skolfieldom. Drugu pjesmu su producirali The Weeknd i Mike Dean, a na njoj je ugostio Lil Babyja i jednu od glumica iz serije “The Idol”, Suzannu Son.

Serija je tako iznjedrila 12 pjesama, a iako je prvotno planirano da se sve objavi na jednom soundtrack albumu, The Weeknd je odlučio da u zadnje vrijeme na tjednoj bazi objavljuje pjesme. Prva sezona “The Idola” završava ove nedjelje što je ukupno pet epizoda, a ranije je najavljivano da će ih biti šest. Kako se spekulira oko kvalitete ove serije, tako se i spekulira o pravom razlogu skraćenja prve sezone. The Weeknd opisuje u zadnje vrijeme seriju kao petosatni film, što logično ispada da svaka epizoda predstavlja jedan dio filma, a s druge strane, kako je redatelj Sam Levinson preuzeo veći dio toga oko serije i napravio neke značajne promjene, neki izvori govore da nije bilo potrebe za šestom epizodom jer je sve već bilo rečeno i s petom.

Sve ove dileme dovele su do toga je li uopće potrebno snimanje druge sezone i hoće li HBO financijski poduprijeti nastavak serije koja sa sobom nosi određene kontroverze, pogotovo zbog eksplicitnih seksualnih scena. The Weeknd je više puta istaknuo kako je sve rađeno s namjerom i da je cilj svih tih scena da vam se u određenoj mjeri zgade, odnosno da se osjećate izrazito neugodno zbog svega. I uspjeli su u tom naumu, svakako, ali očito publiku i kritiku, s obzirom na dosadašnje komentare, nisu kupili. Kreatori serije su istaknuli da su inspirirani stvarnim stanjem u glazbenoj industriji, iako navodno serija nije temeljena u potpunosti na istinitim događajima.

Čekamo zadnju epizodu prve sezone, koja će se na HBO-u pojaviti u sitnim satima iza ponoći s nedjelje na ponedjeljak.