Umjetnom inteligencijom stvorena glumica u novom spotu makarskih Rezervi
29. ožujka 2024.
Nikola Knežević (2799 Članci)
Podijeli

Umjetnom inteligencijom stvorena glumica u novom spotu makarskih Rezervi

Ponovno se zakuhalo na jugu, a opet miriše na Rezerve. Ovaj put predstavljaju spot za pjesmu “Chayenne” gdje je glavni ženski lik stvoren umjetnom inteligencijom!

Dalmatinski rockeri, bend Rezerve predstavljaju novi singl, pjesmu “Chayenne” kojom najavljuju dugoočekivani album. Riječ je o četvrtom singlu s nadolazećeg albuma, a s obzirom na šarenilo ritmova, stilova i melodija koje smo imali prilike ranije čuti u novim pjesmama: “Sve u sol”, “Podstanar” i “Ne voliš dečke” – s pravom očekujemo zanimljivu i veliku ploču.

U novoj glazbenoj pustolovini, Rezerve s juga sele na zapad, gdje se odvija priča o jednoj ljubavi, jednom odlasku i dvoje nesuđenih ljubavnika. Na prvu loptu sjetna i melankolična, Chayenne” se razvija u upečatljivu, šarenu i snažnu numeru, kojoj već sam naslov sugerira da će biti sve osim obična ljubavna pjesma. Chayenne je ljepotica o kojoj se sanja. Ona je i provokacija. Kako nisu uspjeli pronaći osobu koja bi bila spremna odglumiti ju u njezinoj, povremeno i nagoj ljepoti, redatelj spota Milan Latković osmislio je inovaciju. Stvorio je ovaj ženski lik umjetnom inteligencijom unijevši u sustav željene odrednice i stvorivši nju-muzu glazbenog stvaranja, onu o kojoj se sanja, mašta, koju se pamti. Baš kao što ćete zapamtiti i refren ove zanimljive glazbene numere.

„Ideja je bila napisati ljubavnu pjesmu s kojom će se moći poistovjetiti što više njenih imenjakinja, najbolji primjer su Ana (Srebrna Krila), Ivana Parnog Valjka, Tamara Bajage, pa Tamara Borisa Novkovića, Milena, Danijela, Doris, Marija, Marina… Jedino Danijel Popović nije kalkulirao sa Džuli – pa je izdominirao Euroviziju. S tim na umu, stvorili smo priču o ljubavi prema jednoj djevojci neobičnog imena, nadajući se da će se sa njom moći poistovjetiti jednak broj djevojaka kao sa Džuli. Ako ne, na pjesmu će se sigurno uhvatiti velik broj muških slomljenih srdaca.“ – kažu mladi glazbenici.

A Rezerve i dalje po svom – tekst i glazbu potpisuju svi, a video spot i ovaj put, već spomenuti, pridruženi član grupe, splitski redatelj i snimatelj Milan Latković. Svojim redateljskim umijećem nas je i ovaj put, malim coming of age filmom poveo kroz svoje viđenje ove nemoguće ljubavi.

“Chayenne” najavljuje novi album u kojem ćete moći uživati i na vinilu. „Od početka smo patili za tim da imamo ploču. Ploča je nekako postala sinonim za album, i njega smo izdali – ali realno, još nismo izdali svoju prvu ploču, sad je vrijeme za nju!“ Vinyl-manija je ozbiljno zahvatila glazbenu industriju, taj se glazbeni format revitalizirao u velikom stilu, a istinski zaljubljenici u dobru glazbu zasigurno će biti zadovoljni i novim izdanjem Rezervi kojeg očekujemo do ljeta.

Foto: Gabriela Bašić