Linkin Park doveli pjevačicu, otkrili novu pjesmu i spot te najavili album i turneju!
6. rujna 2024.
Nikola Knežević (2844 Članci)
Podijeli

Linkin Park doveli pjevačicu, otkrili novu pjesmu i spot te najavili album i turneju!

Lijepe stvari događaju se zadnjih dana, nakon što su se ponovno okupili Oasis i rasprodali sve koncerte na turneji, tih dana je i Linkin Park najavio neke novosti. 

Od 2017. godine, kada je preminuo pjevač Linkin Parka, Chester Bennington, bilo je pitanje hoće li bend uopće nastaviti svirati i djelovati, pogotovo iz razloga što je riječ o pjevaču s posebnim vokalnim sposobnostima. No, Linkin Park je u zadnje vrijeme počeo golicati maštu svojim tajnovitim objavama do trenutka kada je otkriveno da na mjesto glavnog mikrofona staje pjevačica Emily Armstrong (Dead Sara), dok je uz nju stigao i novi bubnjar Colim Brittain. Ova ekipa najavila je i izlazak novog studijskog albuma znakovita naziva “From Zero”, a koji će biti objavljen 15. studenog za Warner. Album najavljuju upravo objavljenom pjesmom “The Emptiness Machine” koja stiže s pratećim videospotom redatelja Joea Hahna.

Linkin Park nisu nastupili uživo od Bennington tribute koncerta u Hollywood Bowlu u listopadu 2017. godine, stoga su najavili i turneju “From Zero World Tour” koja počinje već sljedeći tjedan. Uz sve ove vijesti bend je objavio i live nastup iz Red Studios u Hollywoodu koji je dostupan 24 sata na YouTubeu. Setlista je bila sljedeća:

The Reuqiem (intro)
The Emptiness Machine
Somewhere I Belong
Crawling
Lying From You
The Catalyst
Waiting for the End
Numb
One Step Closer
Lost
What I’ve Done
In the End
Faint

Bis

The Requiem (intro)
Papercut
Bleed It Out

“Prije Linkin Parka, naš prvi bend se zvao Xero. Ovaj naslov albuma odnosi se i na ovaj skromni početak i na putovanje kojim trenutno prolazimo. Zvučno i emocionalno, radi se o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti – prihvaćajući naš prepoznatljivi zvuk, ali nov i pun života. Napravljen je s dubokim poštovanjem prema našim novim i dugogodišnjim kolegama iz benda, našim prijateljima, našoj obitelji i našim obožavateljima. Ponosni smo na ono što je Linkin Park postao tijekom godina i uzbuđeni zbog putovanja koje je pred nama. Što smo više radili s Emily i Colinom, to smo više uživali u njihovim talentima svjetske klase, njihovom društvu i stvarima koje smo stvorili. Osjećamo se stvarno osnaženo ovom novom postavom i živopisnom i energičnom novom glazbom koju smo zajedno napravili. Zajedno spajamo zvučne dodirne točke po kojima smo poznati i još uvijek istražujemo nove”, izjavio je Mike Shinoda.

From Zero:

01 From Zero (Intro)
02 The Emptiness Machine
03 Cut the Bridge
04 Heavy Is the Crown
05 Over Each Other
06 Casualty
07 Overflow
08 Two Faced
09 Stained
10 IGYEIH
11 Good Things Go

Turneja:

11. 9. Kia Forum, Inglewood, Kalifornija
16. 9.  Barclays Center, Brooklyn, New York
22. 9. Barclays Arena, Hamburg, Njemačka
24. 9.  The O2, London, Engleska
28. 9. Inspire Arena, Incheon, Južna Koreja
11. 11. Coliseo MedPlus, Bogotá, Kolumbija

Foto: James Minchin III