IZVJEŠĆE/FOTO: Dino Merlin u Slavonskom Brodu nastavio veliku turneju pred oko 10 tisuća ljudi
24. lipnja 2018.
Music Box (10971 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Dino Merlin u Slavonskom Brodu nastavio veliku turneju pred oko 10 tisuća ljudi

Da je jedan od najvećih regionalnih glazbenika već je puno puta dokazao, a sada je svoju veličinu potvrdio i u Slavonskom Brodu gdje je održan koncert u Tvrđavi Brod pred oko 10 tisuća posjetitelja.

Dino Merlin je zadnjim albumom osvojio simpatije i one publike koja možda do sada nije previše konzumirala njegovu glazbu, a moderna produkcija, uvijek nešto inovativno, odlični i emotivni tekstovi, sve su to faktori koji su utjecali na brojne obožavatelje koji su prešli puno kilometara kako bi svjedočili njegovom povratku u Slavonski Brod. Zadnji koncert, na istom mjestu, dogodio se prije dosta godina, tako da je oduševljenje bilo na još većoj razini. Turnejom “Hotel Nacional” Merlin je stavio točku na “i” svoje dugogodišnje karijere jer je u pitanju turneja koja je do sada okupila više od 700 tisuća fanova.

Logično, koncert je otvorio pjesmom “Hotel Nacional” da bi odmah osvojio sva ženska srca u publici hitom “Kad čovjek voli ženu”. Prošao je potom kroz cijelu svoju karijeru, od razdoblja kada je nastupio kao grupa Merlin, do danas, kada se predstavlja svojim imenom i prezimenom dok mu se na pozornici priključuju vrhunski glazbenici i back vokali bez kojih ovaj show ne bi bio show.

“Umri prije smrti”, “Nedostaješ”, “Ispočetka”, “Kremen”, “Godinama”, “Supermen”, “Kad si rekla da me voliš”, “Školjka”, “Nešto lijepo treba da se desi”, “Bosnom behar probeharao”, “Kad zamirišu jorgovani”, samo su dio hitova i njegove velike predstave zvane “Hotel Nacional”. Publika je svaku pjesmu dočekala s oduševljenjem i pjevala u glas, te je Dino Merlin još jednom mogao vidjeti i zaključiti kako ga i Slavonci obožavaju, iako je na ovom koncertu bilo publike iz raznih dijelova Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine.

Dva i pol satni povratak u Slavonski Brod zaključen je spektakularnim bisom uz pjesme “Moj je život Švicarska”, “Deset mlađa” i “Lažu me” nakon čega je uslijedio i veliki vatromet za rastanak. Nadamo se da taj rastanak neće trajati dugo, odnosno kao prošli te da ćemo ubrzo ponovno Dinu Merlina sresti na ovim prostorima i uživati u svemu onome zbog čega je postao jedan od najvećih regionalnih glazbenika. Tvrđava Brod nikad nije bila ovoliko ispunjena pa se također nadamo da će brodska i slavonska publika uskoro moći vidjeti još neki glazbeni, odnosno koncertni spektakl na tom fenomenalnom mjestu.

Set lista:
Hote Nacional
Kad čovjek voli ženu
Baška ti
Laku noć moja mala barbiko
Ne zovi me na grijeh
Umri prije smrti
Sve je laž
Nedostaješ
Rane
Sredinom
Jel Sarajevo gdje je nekad bilo
Ispočetka
Nešto lijepo treba da se desi
Kremen
Godinama
Supermen
Kad si rekla da me voliš
Školjka
Bosnom behar probeharao
Kad zamirišu jorgovani

Bis:
Moj je život Švicarska
Deset mlađa
Lažu me

Foto: Željko Vidinović