Izašao novi i zadnji album hip hop grupe A Tribe Called Quest
9. prosinca 2016.
Nikola Knežević (2812 Članci)
Podijeli

Izašao novi i zadnji album hip hop grupe A Tribe Called Quest

Iako osnovani davne 1985. godine ovi američki hip hop umjetnici i danas svojom glazbom oduševljavaju svoje fanove, ali i kritičare.

Tako su prije nekoliko dana izbacili novi studijski albuma, šesti ukupno, “We Got It from Here… Thank You 4 Your Service”. Da je riječ o ozbiljnom uratku govori činjenica kako je dobio visoke ocjene publike i kritike, dok ga je cijenjeni The New York Times stavio na 3. mjesto najboljih albuma u 2016. godini. Bolji od njih su samo Beyonde i Daviw Bowie.

Q-Tip, Phife Dawg ( koji je preminuo 22.ožujka), Ali Shaheed Muhammad i Jarobi White su u devedesetima zauvijek promijenili urbanu scenu, a sada su prvi puta nakon 18 godina zajednički objavili novi studijski album za etiketu Epic Records, a kojeg u Hrvatskoj distribuira Menart. U pitanju je prvi album s novim pjesmama nakon 1998. godine i albuma “The Love Movement” nakon kojega su se i razišli, te ponovno okupili 2006. godine. Uslijedio je ponovni prekid 2013., ali prošle godine su se odlučili vratiti korijenima, ali samo nakratko jer su već objavili kako im je ovo zadnji album. Najavili su ga pjesmom “We The People”.

Popis pjesama:
1. The Space Program
2. We The People…
3. Whateva Will Be
4. Solid Wall of Sound
5. Dis Generation
6. Kids…
7. Melatonin
8. Enough!!
9. Mobius
10. Black Spasmodic
11. The Killing Season
12. Lost Somebody
13. Movin Backwards
14. Conrad Tokyo
15. Ego
16. The Donald