Bowievoj “Crnoj zvijezdi” HDU priznanje za najprodavaniji inozemni album u 2016.
13. prosinca 2016.
Nikola Knežević (2621 Članci)
Podijeli

Bowievoj “Crnoj zvijezdi” HDU priznanje za najprodavaniji inozemni album u 2016.

“Blackstar”, posljednji studijski album Davida Bowieja, dobio je priznanje HDU-a (Hrvatska diskografska udruga) za najprodavaniji inozemni album u Hrvatskoj u 2016. godini.

Priznanje je uručeno direktoru Menarta, Branku Komljenoviću, na božićnom domjenku ZAPRAF-a i HDU-a koji je održan u ponedjeljak, 12. prosinca . Tom su prigodom uručena i godišnja priznanja HDU-a za najuspješnije glazbene uratke u prethodnom razdoblju.

“Priznanje sam primio i s dozom tuge jer je izlazak Blackstar albuma bio praćen šokantnim odlaskom velikog glazbenika, čime je album praktično postao i njegov epitaf. A dokaz da je njegovo završno djelo pogodilo publiku je i kontinuirana dobra prodaja prilično zahtjevnog albuma, čime je eto “Blackstar” osvojio prestižnu nagradu za najprodavaniji inozemni album u Republici Hrvatskoj u 2016 godini.”, rekao je Branko Komljenović.

Osim što je najprodavaniji album, David Bowie je i u vrhu godišnjih lista najboljih albuma objavljenih u ovoj godini. “Blackstar” je objavljen na 69. rođendan Davida Bowieja, 8. siječnja 2016, a samo 2 dana nakon toga jedan od najvećih glazbenika svih vremena napustio nas je zauvijek.

Izvor: Menart