Gitarist Springsteenovog benda sa solo projektom najavio turneju u sklopu koje stiže u Srbiju
9. ožujka 2019.
Nikola Knežević (2346 Članci)
Podijeli

Gitarist Springsteenovog benda sa solo projektom najavio turneju u sklopu koje stiže u Srbiju

Little Steven, solo projekt gitarista The E Street Banda, Stevea Van Zandta, najavio je izlazak dugoočekivanog studijskog albuma s bendom Disciples of Soul – “Summer of Sorcery”.

Album stiže 3. svibnja na CD-u, digitalno i na dvostrukom LP-ju, astiže dvije godine nakon Van Zandtovog povratka u solo vode s albumom “Soulfire”. Album je napisao, aranžira i producirao Steve u svojem Renegade Studiju u New Yorku, a kao producenti sudjelovali su dobitnik Grammyja Geoff Sanoff i glazbeni direktor i gitarist Disciples of Soula Marc Ribler. 

Little Steven se priključio glazbenom putovanju all star benda Disciples of Soul koji se sastoji od 14 članova, nekih od najvećih studijskih i live glazbenika u ovoj industriji. Osim Van Zandta i Riblera, tu su i Lowell “Banana” Levinger, Jack Daley, Rich Mercurio, Anthony Almonte, Andy Burton, Eddie Manion, Stan Harrison, Ron TooleyRavi Best i Clark Gayton. Bend je okružen sjajnim back vokalima, a to su Jessie Wagner, Sara Devine i Tania Jones.

Ovaj kolektiv proslavit će izlazak albuma, kako drugo, nego turnejom koja kreće iz Los Angelesa i proširuje se na ostatak svijeta pa tako i Europu gdje će, vjerovali ili ne, zasvirati i u Srbiji. U pitanju je Arsenal Festival u Kragujevcu na kojem će biti 20. lipnja. Odlična prilika za otići u susjedu Srbiju i uživati u majstorijama velikih glazbenika.

Osim Srbije, koncerte će održati u diljem Velike Britanije, zatim u Njemačkoj, Danskoj, Švedskoj, Norveškoj, Belgiji, Nizozemskoj, Švicarskoj, Italiji, Španjolskoj i Francuskoj.

Foto: Björn Olsson